Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi A3 na skicách

Diskuze (0)
Inglostadtská automobilka zatím předznamenává vzhled nové A3 prostřednictvím studie sedanu. Jak budou vypadat sériové modely?

Audi usilovně pracuje na třetí generaci kompaktní řady A3. Nový zástupce v nižší střední třídě bude chtít navázat na úspěchy současného modelu, přitom se ale bude muset potýkat s novinkami od BMW i Mercedesu.

Inglostadtská automobilka zatím předznamenává vzhled nové A3 prostřednictvím studie sedanu. Ten se dostane i do sériové výroby – hlavním odbytištěm bude USA, ale nejspíš se podívá i na evropské silnice.

Samozřejmostí bude tradiční třídveřový hatchback a kříženec pětidveřového hatchbacku s kombi – oblíbený A3 Sportback.

K budoucnosti A3 Cabrio v nové generaci zatím nejsou k dispozici žádné informace. Spekuluje se ale o možném A3 Allroad, který by přenesl recept modelů A4 a A6 do kompaktní třídy. Možnou podobu takové Octavie Scout od Audi si můžete prohlédnout na přiložené skice.

Design by měl ctít nejnovější trendy Audi nastolené modely A6 a Q3.

Technika bude vycházet z Golfu VII, základem tedy bude nová architektura MQB. Nová A3 má být o 50 kg lehčí než ta současná a bude vykazovat o 20 % nižší spotřebu paliva. Víc než menší hmotnost v tomu bude mít svůj vliv ale standardně dodávaný start-stop a inteligentní alternátor.

Audi bude chtít ohromit zákazníky elektronikou převzatou z modelu A8. Za příplatek bude navigace s ovládáním přes touchpad, připojení k internetu nebo audio Bang & Olufsen.

Premiéra třídveřového hatchbacku se chystá na jaro 2012 do Ženevy. Další karosářské verze budou postupně následovat.


Diskuze (0)