Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: BMW X3 Facelift

Libor Zezulka
Diskuze (31)
BMW X3 letos oslaví své třetí narozeniny. Zatímco konkurence chystá odpověď na X3, BMW připravuje facelift.

V roce 2003 BMW překvapilo konkurenci novým modelem, který doplňoval v nabídce velké SUV X5. Kompaktní luxusní SUV X3 obléklo typický „bangleovský“ kabát a i přes poměrně vysokou pořizovací cenu si rychle získalo přízeň zákazníků. Zatímco Audi nebo Mercedes-Benz svá kompaktní luxusní SUV teprve chystají, BMW připravuje facelift X3 a v zákulisí už spřádá plány na nový model. Faceliftovaná X3 vstoupí na trh v průběhu letošního roku, ale žádné zásadní optické změny nepřinese.

Na špionážní fotografii můžete pozorovat méně členitý přední nárazník, který dává přídi uhlazenější vzhled. Nejdůležitější změny se odehrají pod kapotou. Do X3 se s faceliftem nastěhují motory z nové řady tři, půjde především o silnější šestiválec 2.5 litru s výkonem 160 kW (místo současných 141 kW) a šestiválec 3.0 litru s výkonem 190 kW (nyní 170 kW). Očekává se i verze 3.0d s vznětovým šestiválcem poskytujícím výkon okolo 170 kW.

Libor Zezulka
Diskuze (31)
23. 1. 2006 22:37
TEST - BMW 530
Vedle je testík, brácho, tek si nezapomeň přečíst. Znát šlechtu mezi auty je zrovna tak žádoucí, jako si přečíst aspoň jednou Starý pověsti od Jiráska. Tak až budete ve škole psát slohovku na téma umění a krása, napiš ji na téma Bangle x BMW. Napiš tam, že dar vizionářů je schopnost vidět... a dar kunzumentů je schopnost to do sebe vstřebat. Napiš tam taky, že většina lidí je absolutně bez vkusu a tuhle svou nedostatečnost odůvoďňuje individualismem v chápání toho, co je krásné. Napiš tam teda, že tohle není žádnej názor... to je výkřik zoufalce, co považuje svit z baterky za západ slunce nad oceánem. Napiš tam, že ti, co maj voko... jsou fascinováni tím, co lze vykovat z plátu plechu. Napiš tam, že u tohodle bavoráka lze krááásně vidě, co je hodnota designu... kategorie, která copaře v noci budí z černejch snů. P.S. Dobrej testík. Šofér umí... velmi citlivě to vedl :yes: