Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Citroën DS5 - Francouzský luxus míří mezi MPV

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Zatím největší model řady DS bude nejpodivnější ze všech tří "bohyň".

Nejnovější snímky pořízené při testování na severu Evropy za polárním kruhem ukazují těžce maskovaný automobil, který má svými rozměry odpovídat současné evropské střední třídě.

Jednoprostorové uspořádání karoserie MPV je ve Francii velmi populární a všechny tři automobilové značky s MPV sklízí úspěchy, ale v luxusnější části rodinného segmentu až tak obvyklé nejsou. Renault má navíc velmi dobře v paměti nepříliš úspěšnou éru velkých MPV Avantime a Vel Satis.

Citroën na věc půjde přes design, který bude v případě DS5 na první pohled líbivější než u velkých Renaultů. Hodně napověděla už studie C-SportLounge z podzimu 2005, která je předskokanem sériového DS5.

Pod kapotou budou dnes již rozšířené motory 1,6 THP, ale především nejnovější verze 2,0 HDi. Vrcholný model bude vybaven kombinací turbodieselu pohánějícího přední kola a elektromotoru obsluhujícího zadní nápravu. Ústrojí nazvané Hybrid4 už před tím dostane Peugeot 3008 a řada 508.

Veřejnosti by se Citroën DS5 měl představit letos na podzim.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
24. 1. 2011 02:09
Re: VEL SATIS
Vectra po liposukci zadku :-)
Avatar - Hamunasakra
24. 1. 2011 00:53
Re: BUBLIFUK
No já se na Citroën DS3 Racing docela TĚŠIM :-) :yes:
C4 mě nebere, ale DS4 s 200 koníkama vpředu a elektromotorama v zadní nápravě co zaberou když dupneš na plyn - jo to by nemuselo bejt špatný! Ono 217 kW v kompaktu je příjemnej výkon a navíc to auto je i docela pěkný ;-)
No a C5 - Passat se jí konečně trochu přiblížil. Nemá sice její sofistikovanou lichoběžníkovou přední nápravu - tu si u vw šetří až do Phaetonu, ale prý se ten nový v kultivovanosti zase zlepšil a trochu se C5 přiblížil. Passat konečně dohnal minulou generaci C5 a použil zvuk absorbující vrstvená skla. V klidu tichu a pohodě na palubě se C5 sice ještě srovnávat nemůže - to ta levná přední náprava, s tou se prostě Citroenu nevyrovná - ale je to krok správným směrem, vw se konečně přibližuje citroenu! Prostě gratuluju k novýmu faceliftovanýmu Passatu, trvalo to ale tenhle novej-nenovej faceliftovanej Passat je C5 opravdu blíž než předchozí model ;-) :yes:
Avatar - Hamunasakra
24. 1. 2011 00:45
Re: 5GT?
Jo taky to tak na mě trochu působí a jestli bude vypadat jako studie Hypnos, asi by se mi to i líbilo..
Avatar - PlumJelinek
23. 1. 2011 23:19
Re: BUBLIFUK
Mě přijde nabídka Citroenu velmi zajímavá. Tvoje (a Tobě podobných) smůla, že dáváte přednost koncernu, že nechcete jezdit v designově zajímavým a pohodlným autě, mnohdy navíc za velmi přijatelnou cenu, ochuzujete se o to sami. U Tebe by stejně Citroen zabral pouze tehdy, pokud by ho koupil Volkswagen.
23. 1. 2011 20:19
BUBLIFUK
Přesně jako nahoře, jen nafouknuté bubliny - C3 okno jako do ráje, prodejní skutek utek. DS3, měli jsme se těšit na mistra subkompaktních garáží. Těšíš se? C4, čeká na prodeje. Myslíš že budou? C5 poklesá v kolenou za cenu 450...

Citroen ne a ne zabrat.