Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Lamborghini Gallardo V8 - jen s pohonem zadních kol? (VIDEO)

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Stejný prototyp, stejné místo, ale odvážnější spekulace. Osmiválec pod kapotou Lamborghini vypadá logicky, ale máme čekat i novinku v podobě pohonu jen zadních kol? 13.7.2007 doplněno video.

Desetiválcový paradox asi bude mít logičtější pokračování. Testovacím programem právě prochází slabší Gallardo s motorem V8.

Zatímco většina konkurentů má pod kapotou vidlicové osmiválce, menší Lamborghini se vydalo na trh s desetiválcem. Prestižní konfigurace vytvořila prostor pro downgrade, k němuž pravděpodobně brzy dojde. I vlastní modelové řady VW Group se od uvedení Gallarda na trh patřičně osmiválcově zahustily, a tak vlastně ani příliš nepřekvapuje skutečnost, že na Nürburgringu se prohání bílý prototyp s podstatně méně pronikavým zvukem, pozměněnou přídí a jinak uspořádanou zádí.

Samotné macešsky mateřské Audi disponuje vyspělými osmiválcovými motory, které jsou ozdobou jak ve sportovních limuzínách (RS4), tak v novém "kupé pro každý den" R8. Jestli se do Gallarda dostane stejný motor zatím není definitivní, ale v každém případě lze očekávat významné snížení cenového rozdílu mezi německým kupé se čtyřmi kruhy a italským supersportem s býkem ve znaku.

Nové fotografie již dříve vyfotografovaného vozu pocházejí z dílny Lehmann Photo Syndication, která se odvážila dokonce mluvit o jediné hnací nápravě. Ve světě supersportovních vozů nic neobvyklého, ale pro Gallardo s pohonem všem kol by šlo o malou revoluci, která by výrazněji odlišila desetiválcovou a osmiválcovou verzi.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/9GvKFMfeQAg" style="auto"}

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - mustafa
8. 7. 2007 11:16
kola
První dvě fotky sou s tmavýma kolama a ta posl je se stříbrnýma. Že je to furt baví přezouvat a přezouvat :)