Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Let's MINI, aneb co v Mnichově připravují (nejen) pro Brity?

Ondřej Láník
Diskuze (8)

O tom, že se chystá nástupce před několika lety uvedeného modelu Mini, informoval dokonce i samotný výrobce. Studie třídveřových kombi v minulém roce oblétly všechny důležité autosalony a tak již všichni potenciální zájemci a skalní příznivci značky mají

O tom, že se chystá nástupce před několika lety uvedeného modelu Mini, informoval dokonce i samotný výrobce. Studie třídveřových kombi v minulém roce oblétly všechny důležité autosalony a tak již všichni potenciální zájemci a skalní příznivci značky mají určitou představu o budoucích tvarech Mini.

Je jasné, že v případě tohoto vozu je třeba postupovat ve tvarových inovacích obzvláště opatrně, asi tak jako při navrhování nového Porsche 911. Všichni jej totiž musí bez váhání poznat! Proto se nový Mini, zachycený našimi spolupracovníky ještě v nedbalkách, nemusí ani příliš maskovat. Nejvíce odlišné detaily budou na přídi a na zádi. Podle našich informací by se nové Mini mělo na trh dostat na konci letošního roku. Vnější rozměry se, ani přes výmluvné slovo v názvu značky, nebudou zmenšovat, ale spíše naopak. O číslo větší budou přední i zadní svítilny.

Dalším úlovkem našich špiónů jsou fotografie sériové podoby kombi, které zatím známe jako Mini Traveller. Sériová podoba se na trh nedostane dříve než v roce 2007, ale vůbec není jisté, pod jakým jménem. Spojení se slovem Traveller je ohroženo z důvodu nedostupnosti ochranné známky.

Nejblíže k sériové výrobě má poslední temný prototyp. Jde o Mini Cooper S Works GP, vyfocený při testování v okolí Mnichova. Podle našeho zdroje by mělo jít o nejsilnější sériové Mini všech dob. Parametry budou k dispozici již za několik dnů či týdnů, nejpozději však na začátku března v Ženevě.

Ondřej Láník
Diskuze (8)