Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: MINI Clubman neboli MINI kombi

Libor Zezulka
Diskuze (21)
Nové MINI se nebude nabízet pouze jako stylový třídveřový hatchback. Automobilka připravuje i zvláštní pětidveřové kombi.

Už samotný fakt, že se stylový retro hatchback bude prodávat nejen jako stylový retro hatchback, ale také stylové retro kombi, vyvolává vzrušené reakce. Automobilka naznačila svůj záměr rozšířit modelovou řadu o netradiční karosářskou variantu na autosalonu IAA v roce 2005 a neustále přicházející nové a nové špionážní snímky záměr výrobce potvrzují.

Nové MINI kombi neboli MINI Traveller či MINI Clubman, jak zní poslední odhad názvu modelu, bude stát na prodlouženém podvozku současného vozu a na rozdíl od poměrně stísněného třídveřového hatchbacku nabídne prostor pěti cestujícím. Pětice dveří však nebude uspořádána tak, jak jsme zvyklí z klasických kombi.

Vertikálně dělené zadní dveře doplní na straně řidiče jedny boční dveře a na straně spolujezdce boční velké a malé dveře. Malé dveře se budou otevírat proti směru jízdy a usnadní tak přístup na zadní sedadla. Premiéra nového MINI v provedení kombi se očekává na konci letošního roku.

Libor Zezulka
Diskuze (21)
Avatar - Dinar
31. 1. 2007 10:46
Šmarjápano
:-O
Avatar - freeman
31. 1. 2007 09:27
Automobilky
Ja fakt nechápem prečo automobilky, vždy špekulujú niečo zhovadiť pre zisk. Porsche musí vyrábať tereňák + chystajú limuzínu a mini má byť mini. To je o jazdných vlastnostiach a o radosti s jazdy a nie o veľkosti kufru ! Je to šialené !
31. 1. 2007 06:43
Re: PIZZA
.....ale bude sa to hodit na stylovy rozvot pizze...