Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nová Škoda - nové fotografie (2. díl)

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Prozatím nemáme jednoznačnou odpověď na otázku co vlastně na fotografiích je, ale stále více věříme tomu, že jde o testy komponent nové terénní Škody Yeti.

Testování nového modelu v rakouských Alpách je vskutku intenzivní a tak další sada fotografií stejného prototypu přišla také od Carparazzi.

V nedávném článku s fotografiemi prototypu nové Škody jsme vás nechali hlasovat o tom, co že podle vás vidíme. 70 % z vás věří, že pod karoserií současné Škody Octavia je jen několik nových komponent pro Octavii, které jsou právě v Alpách zkoušeny. Automobil s registračními značkami začínajícími písmenem F, byl vyfotografován při dynamických testech brzd v rakouských Alpách.

Pod kabátem současného liftbacku Škoda Octavia se může skrývat faceliftovaná Octavia, další možností je nový Yeti, který by k Octavii měl mít podvozkově nejblíže a další verzí je, že vidíme prototyp, na kterém se testují komponenty nového Superbu. My se nejvíce kloníme k verzi, že jde o mulu, v níž se testuje technický základ Škody Yeti. Pro tuto variantu mluví poměrně velká kola s vysokoprofilovými pneumatikami, které na žádném ze současných modelů nejsou. Vysoké zatížení zádě může simulovat některý z extrémních režimů, při kterém se brzdová soustava, ale také distribuce hnací síly na jednotlivé nápravy, dostávají k mezním stavům.

Škoda Auto dnes připravuje k uvedení na trh novou Fabii Combi (premiéra Frankfurt 2007), facelift řady Octavia (2008), nový Superb (2008) a SUV Yeti (2009).

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Avatar - CtvrtSardel
12. 6. 2007 12:29
Superb
Ja si nemuzu pomoct, ale ta predni naprava je sirsi nez u octavky, ma i "vyrizlej" kus narazniku, aby se to tam vsechno veslo. Uvaha o vysokoprofilovych pneu je zajimava, ale podle me to jeste neznamena Yetiho, ale neco s velkym obvodem kol. Btw. Yeti snad nebude mit vetsi rozchod kol nez octavka ne??? Ja v tom porad vidim cosi superbackyho...
Bavim se o predni naprave, zadni je standard. Aspon se tak tvari.
Avatar - CtvrtSardel
12. 6. 2007 12:25
Re: JD Power
Jo, po mnohatisicovem zvyhodneni pri naky akci ci co to bylo, tak ano...
12. 6. 2007 11:15
Re: tomu říkate facelift!?
vy dva jste se hledali ;-)
12. 6. 2007 10:43
Re: JD Power
To ze je to nadpriemerna cena to tvrdis ty. Este nedavno tu bol clanok ze Jetta je cenovo na urovni Octavie - [odkaz]
;-) >:-[]
12. 6. 2007 10:14
Re: JD Power
No ukazal si nam nejaky graf o ktorom nevieme co je vobec zac. Ked chces JD Power tak sa mozme pozriet napriklad na : [odkaz] alebo na https://corp.jdpower.com/corporate/news/… "slavny" VW je tam vsade nadpriemer. ;-)