Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Mercedes-Benz C téměř bez maskování

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Mercedes se vrací po období oválných tvarů zpět k hranám.

Tři čtvrtě roku před oficiální premiérou již po silnicích v Německu jezdí nové Mercedesy třídy C. Těžká kamufláž již musela být odhozena a od poznání definitivní podoby nás tak dělí jen několik povrchových folií matně černé barvy. Základní rysy vozu jsou již nyní patrné. Mercedes se vrací po období oválných tvarů zpět k hranám.

Novinka s kódovým označením W204 se představí v Ženevě na jaře roku 2007, na podzim pak bude ve Frankfurtu následovat kombi, později přibudou ještě kupé a kabriolet.

Sedan, který naši kolegové vyfotili již dříve, se nyní ukazuje bez dodatečných plastů, které by jej záměrně hyzdily. Můžeme proto s určitostí rozeznat výraznou boční charakterovou linii, která začíná již na prvním páru dveří a pokračuje až k zadním blatníkům, podobně jako u ostatních nových vozů značky. Ve srovnání s třídou E i se současnou třídou C bude design využívat více hran, což potvrzuje již nyní patrný tvar předních světlometů. W204 bude mít zřejmě větší rozvor a vedle pohonu zadní nápravy bude zaveden i pohon všech kol.

V nabídce bude opět široká paleta čtyřválcových a šestiválcových motorizací, vrchol modelové řady připravuje AMG.

Ondřej Láník
Diskuze (19)