Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: První snímky americké Mazdy5 po faceliftu

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Nabídka Mazdy v USA se neliší tak zásadně od té evropské, jako u ostatních japonských značek. Mazda5 se za Atlantikem prodává se čtyřválcem 2,3 l a na rozdíl od Evropy je v nabídce také automatická převodovka. Jaké změny se pro americký trh chystají?

Při vysokoteplotním testování pro modelový rok 2008 upravené Mazdy5 se podařilo pořídit několik záběrů. Nejsnáze zřetelné jsou úpravy přední masky s výraznějším tvarem V a přepracovaný přední nárazník. Chromované rámečky kolem mlhovek asi mají dodat sportovnější vzhled, přední světlomety mají nové vnitřní uspořádání. Americké verze mají také odlišné probarvení zadních světlometů, s převažující bílou nebo černou barvou. Nově by měly najít uplatnění v zadních svítilnách ve větší míře světelné diody.

Zásadní změnou je výměna čtyřstupňové automatické převodovky za pětistupňovou, což by mělo zlepšit spotřebu paliva a možná i otevřít cestu automatu do Evropy.

Výše uvedené informace se týkají amerického trhu, o změnách plánovaných pro Mazdu5 do Evropy zatím nejsou informace.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - skejpa
18. 8. 2007 16:53
Re: ...
kdyz takhle velky auto tak bych radsi koupil CX-7 ne ? :-!
17. 8. 2007 10:46
...
:-) Motor i s převodovkou by mohli taky poslat do Evropy, myslím že by se ujal. Už jen zvětšit kufr a kvalitu plastu a jdu do ní. Zatím u mně vyhrává Zafira i když...... ?