Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Rolls-Royce Ghost Coupe

David Bureš
Diskuze (2)
Chystané kupé bude do jisté míry sdílet techniku s již prodávanou limuzínou Ghost.

Prototyp Rolls-Royce Ghost Coupé byl zachycen během svého testování nedaleko Mnichova. Podle některých zpráv by tento model mohl oživit označení Corniche.

Křivky karoserie si zachovají důstojnost typickou pro modely této značky. Příď bude až na detaily shodná s Ghostem. Z boku zaujme nízká silueta střechy, kupé má být asi o 60 až 70 milimetrů nižší než výchozí limuzína. Zvláštností budou úzká zadní boční okna, která budou tvořit takřka jednu linii s víkem zavazadelníku.

Prototyp je zakamuflován tak, že působí, jako kdyby měl čtyři dveře, přičemž ty zadní jsou krátké, podobně jako u Mazdy RX-8. Ve skutečnosti tomu tak není, Ghost Coupé bude mít dveře jen dvoje. Ty se budou otevírat proti směru jízdy.

Pod kapotou se objeví přeplňovaný vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,6 litru z limuzíny Ghost. Ten však bude dle britského magazínu Autocar naladěn na výkon okolo 441 kW (600 koní). S tímto motorem pak bude standardně spolupracovat osmistupňová automatická převodovka ZF, jejímž prostřednictvím budou poháněna zadní kola.

Standardní čtyřdveřový Ghost má rozvor náprav 3.295 milimetrů, dvoudveřové kupé jej má mít zhruba o 180 mm kratší. Celková délka se má zkrátit přibližně o 200 mm na 5.200 mm. Světlá výška se díky sportovnějšímu nastavení podvozku sníží o 10 milimetrů.

Otázkou zůstává, jak se kupé bude jmenovat. Větší Phantom Coupé naznačuje, že by se mohlo jednat o Ghost Coupé. Spekuluje se však také o použití názvu Corniche. To je však spojeno s kabriolety této značky. Další možností je zcela jiné jméno.

Ghost Coupé se má začít vyrábět v létě 2013, jeho premiéra by mohla proběhnout na jarním autosalonu v Ženevě. Později rodinu Ghost doplní ještě kabriolet.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
16. 8. 2012 20:10
Re: U mě
..snad ještě LEPŠí :yes: :yes: ;-)
Avatar - Sonny Crockett
16. 8. 2012 16:15
U mě
dobrý :yes: