Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Smart ForTwo - Smart na prodej

Libor Zezulka
Diskuze (36)
V období hledání nového majitele značky Smart zachytili fotografové ve Švédsku novou generaci modelu ForTwo.

DaimlerChrysler pravděpodobně definitivně ztratil se Smartem trpělivost a začal hledat dlouhodobě ztrátové značce nového majitele. Koupi Smartu údajně zvažuje italský výrobce motocyklů Piaggio kontrolovaný finanční skupinou IMMSI. Piaggio však odmítá situaci komentovat. Podle zdrojů blízkých automobilce není italský motocyklový gigant jediným zájemcem, svou nabídku připravuje také indická Tata. Suzuki, o kterém se rovněž hovořilo jako o možné kupci, nemá o Smart zájem.

Situace okolo Smartu se stává v posledních týdnech poněkud nepřehlednou. Dieter Zetsche v Detroitu potvrdil, že DaimlerChrysler dostal ohledně Smartu několik nabídek, ale zároveň popřel, že zvažuje prodej celé značky. Zetsche naopak vyjádřil naději v první zisk v roce 2007. Zdroje blízké automobilce nicméně tvrdí, že DaimlerChrysler jedná o prodeji celé značky, což se vzhledem k velké ztrátě zdá logické. Piaggio láká obchodní a průmyslová stránka Smartu, ale má obavy ze silných francouzských odborů.

Převzetí a ozdravení Smartu by si totiž vyžádalo uzavření továrny v Hambachu a přesunutí výroby do rozvojových zemí. Nehledě na přetrvávající finanční obtíže Smartu pokračuje vývoj nového modelu ForTwo. Ten se s délkou 2,7 metru, větším vnitřním prostorem a poháněnými zadními koly představí na konci tohoto roku. Špionážní fotografie zachycuje poslední prototyp vozu na čerpací stanici ve Švédsku.

Libor Zezulka
Diskuze (36)
24. 1. 2006 18:43
Re: Funny thing.
>:D >:D >:D Tak to jsem se zas jednou parádně zasmál :-) :yes: Máš pravdu... vnitřní šířka je 126 cm... >:D ještě se musím smát >:D úplně tě vidím, jak rozpažuješ >:-[] >:-[] Jinak... něco tak malého a tak elegantního se jen tak nevidí. Úzká (!) a velká kola mu moc slušej... Kombinace barev je úchvatná... je to takovej vizuální klenůtek... BRAVO SMART :yes: V tomhle má člověk jezdit po městě... dokonalej styl. :yes: