Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Toyota Prius C - hybrid pro každého (video)

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Dobře zavedená značka Prius potřebuje rozšířit záběr nejen směrem nahoru (k rodinným vozům), ale i dolů (k úsporným lidovým vozítkům).

Silnou pozici Toyoty na poli hybridních automobilů v posledních měsících poněkud oslabuje Honda. Její dostupný Jazz Hybrid patří k nejprodávanějším a nejsnáze dostupným hybridním automobilům v Japonsku. Přímý konkurent od Toyoty se teprve připravuje.

Bude jím jednak hybridní verze nového Yarise, současně ale Toyota připravuje menší Prius. Jeho studie se pod jménem Prius c představila letos v Detroitu, kde měl podobu sportovně střiženého mikro-MPV.

Špionážní snímky prototypu sériové verze ukazují výrazně přepracovaný automobil, jehož délka zřejmě nepřesáhne 4 m. Toyota tvrdí, že nový model hybridní řady bude nejúspornějším hybridem na trhu, pokud nezapočítáme plug-in hybridní verze. Konkurovat má hybridním Hondám CR-V, při testování prototypu však byla přítomna i Mazda 2.

Výroba nového Priusu c se rozběhne zřejmě během prvního čtvrtletí roku 2012. Cena by se mohla dostat pod hranici 500.000,-Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (1)