Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen Golf - první foto šesté generace

Ondřej Láník
Diskuze (69)
Kolem šestého vydání Volkswagenu Golf toho v posledních dvou letech bylo napsáno mnoho. Zde je první snímek prototypu modelu, který se na trh dostane asi již příští rok. Na výměnu čeká také Polo, které VW uvede i s tříprostorovou karoserií fastback.

Volkswagen pilně pracuje na třech velkých novinkách pro nejbližší 2 roky. Tři z nich již naši fotografové zachytili. Tou největší je Golf šesté generace. Konečnou podobu ještě před několika měsíci upravoval na přání nového vedení Volkswagenu velký Walter Maria de’Silva. První snímek prozrazuje rysy zádě. Mnoho překvapivého však asi designérský tým nepředvede. Je to opět typický Golf se silným C-sloupkem, dynamicky rostoucí linií bočních oken a strmou zádí. Novým prvkem jsou menší koncová světla ve stylu současného Golfu Plus. Překvapením je zachování tvaru bočních dveří (počkejme však, zda v této podobě bude automobil uveden do výroby). Podle zpráv fotografů není příď tvarována v chromovaném stylu, který zavedl Passat, ale bude mít spíše skromnější masku se čtyřmi žebry a zcela nový tvar světel se světelnými diodami. Nabídku známých motorů a rozšířenou paletu motorů FSI, TSI a TFSI doplní v roce 2009 také hybridní verze.

Škoda Fabia je prvním z malých hatchbacků VW Group, který se dočkal nové generace. Dalším v pořadí bude malé dítě Volkswagenu - malé Polo - a to již v létě 2008. Vedle tří a pětidveřového hatchbacku se údajně připravuje také fastback, model s tříprostorovou sportovněji střiženou karoserií (na snímku) s velkým zavazadlovým prostorem.

Je veřejným tajemstvím, že existence a úspěch Škody Roomster na západoevrospkých trzích je motivem pro zavedení obdobného modelu do portfolia Volkswagenu a tak do dvou let bychom se měli dočkat převlečeného Roomstera s logem VW. Volkswagen tak konečně bude mít odpověď na dobře se prodávající Opel Meriva.

I když Volkswagen už záměrně zveřejnil první fotografie maskovaného SUV Tiguan, nyní jsou zde další snímky, které odhalují prakticky vše zajímavé. Očekává se uvedení dvou verzí, lišících se ústrojím pohonu. Business udělá opět švédský Haldex, který bude do Tiguanu dodávat systém pohonu zadní nápravy. Levnějším provedením bude Tiguan s pohonem pouze předních kol. "Čtyřkolka" se bude lišit i navenek, jinou maskou, většími koly a jinou technikou podvozku.

Ondřej Láník
Diskuze (69)
20. 6. 2007 08:35
Re: sami znalec a v cele GTI
Nesuhlasim s Tebou v tom, ze "prototypy byli nafoceny", ide maximalne o jednu fotku, ktoru nejaky "expert" poprerabal a vytvoril z nich hned tri modely. Je to neskutocne sfusovane a neda sa z toho verit vobec nicomu. ;-)
19. 6. 2007 16:05
Re: hruza des
hmm, no tak kdyz uz jsme u toho, tak je sice fajn, ze do toho keca zrovna Prazak, ale kdyz uz tak, "bo" neni ceska spojka. Krom toho, tam kde "bo" vzniklo se pouziva i tak jak je pouzito vyse.
19. 6. 2007 15:33
Re: Nový vítr?
golf 2 byl na svoji dobu hezký auto, tak zase nedivoč
19. 6. 2007 10:29
Re: sami znalec a v cele GTI
Tak sa "pane znalce" pozri este raz a poriadne,a zistis, ze toto bolo tazko niekde nafotene. Vsetky tri obrazky maju rovnaky zaklad (auta su v presne rovnakej polohe) a koresponduju tak tvarom, ako aj velkostou. Cele je to podvrh.
18. 6. 2007 18:18
Re: HNUS
Tak Ty si odbornik, z par ciernych machul, ktore nam niekto natiahol pred oci uz dokazes uhadnut ako bude v skutocnosti vyzerat nove auto... :no: