Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen Golf Variant - nové fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (38)
Přestože v nabídce Volkswagenu je již delší dobu prostornější Golf Plus, zájem dealerů a zákazníků nakonec přiměl automobilku k výrobě klasického kombi Variant. První fáze zavádění výroby by měla odstartovat v polovině letošního roku.

Kombi, které zřejmě ponese tradiční označení Variant, se bude vyrábět v mexickém závodě Volkswagenu v Pueblu, kde vznikají mj. také Volkswagen Jetta a New Beetle. Přímý konkurent Škody Octavia Combi bude sdílet techniku podvozku i motory. Benzinové agregáty budou pokrývat pásmo od 75 do 147 kW, TDI bude v nabídce s výkony 77 až 125 kW. Kombi bude zřejmě nejblíže současnému sedanu Jetta, bude mít délku 4,55 m a rozvor 2,58 m.

Maximální objem zavazadlového prostoru se odhaduje mezi 1525 l (které má současný Ford Focus Combi) a 1590 l (které má současný Opel Astra Caravan).

Fotogalerie obsahuje jak starší snímky a počítačové kresby, tak nejnovější obrázky z tohoto týdne, které vznikly při zimních testech.

Ondřej Láník
Diskuze (38)
22. 1. 2007 09:36
Re: no tak teda konečně.....
Vcera som citak AutoBild.....novy Golf ma mat zvonku nove vsetko....ale napohlad okrem svetiel nic...GOlf 8 pride kedy?....ja viem ze na spadnutie je 6. generacia, pocitas to nejak inak?
22. 1. 2007 06:50
Re: no tak teda konečně.....
Tradicne. VW chodi samozrejme vzdy az skoro po funuse. Tak ako naposledy s Touranom, vzdy so svojimi rozhodnutiami meska za zelaniami svojich priaznivcov, ktori potom s "napatim" ocakavju, ze sa mozno ich tuzba splni a VW vyrobi to, co chcu. Ono ani s tym novym Golfom to nebude ziadna slava, tradicne v style VW osvedcena technika ostava, ale auto bude uplne nove, iba ho od starsej generacie skoro nerozozname, odlisia ho najma jemne a hlavne tvarovo ciste retuse svetiel, kluciek a spatnych zrkadiel. Ten ich vecny boj s uvadzanim novych modelov a nekonecny konzervatizmus ktorym uz porazili aj Mercedes uz zacinaju liezt krkom. Bez ohladu na to, ze zase maju dalsieho noveho sefa, u VW asi pokrokom nazyvaju aj dalsi stupen pribrzdenej evolucie... Na fotkach rozhodne nie je to iste auto(vyjmuc Golf), uz som to tu raz spominal, niektori pani redaktori by mali na svojich clankoch poctivejsie popracovat aby za nieco stali a nie cosi rychlo zbuchat a vrhnut von len aby bolo co citat... Toto uz naozaj straca uroven.
21. 1. 2007 22:40
Re: OT: 101. Lekce z autoškoly pro ženy - jak převrátit Škod
tak to já mám názor přesně opačný .... :-)
21. 1. 2007 21:37
Re: OT: 101. Lekce z autoškoly pro ženy - jak převrátit Škod
Neuvěřitelný je fakt slabý slovo >:D 8-s >:D
21. 1. 2007 20:16
no konečně
no to jim to trvalo ... to jejich původní rozhodní o absenci kombíku bylo dle mého názoru známkou velké konzumace omamných látek ... a to že jej měl nahradit golf + s jeho pidikufírkem je dobrá utopie :-)