Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: zcela nové Audi A8 při polárních testech

Ondřej Láník
Diskuze (171)
V Ingolstadtu mají napilno s novou generací modelu A8. Třetí vydání je naplánováno na rok 2009, ale právě v té době příjde na trh také nové BMW řady 7 a s napětím očekávané Porsche Panamera.

První generace hliníkové limuzíny luxusní třídy se představila v roce 1994, ta aktuální je na trhu od roku 2002. Po sedmi letech by mělo dojít ke generační výměně. Extravagantní stylistické výstřelky zřejmě Audi i nadále ponechá sebevědomějším mnichovským vozům a design tak zůstane předvídatelný a svým způsobem nadčasový.

Nový model bude asi o 10 cm delší než ten současný, výrazně rozšířené blatníky na testovacích vozech, oděných do kabátu současného generace naznačují, že také rozchody kol by se mohly zvětšit. Zásadní novinku čekejme pod kapotou. Tam by se měl objevit tovární motor V12 TDI, s nímž se Audi v posledních měsících chlubí na světových autosalonech v modelu Q7. Opětovného uplatnění se dočká zážehový vidlicový desetiválec, dodávaný zřejmě také v civilnějším provedení.

Ondřej Láník
Diskuze (171)
30. 1. 2007 20:37
Re: Trochu japonsko ne?
jo, zboku a zezadu uplne nove. Ale, je to nove taky hezke?
Avatar - Dinar
30. 1. 2007 13:59
Re: POZOR, RADLICE DOLE !!!
>:-[] utři si pěnu. ;-)
Avatar - Dinar
30. 1. 2007 13:45
Re: POZOR, RADLICE DOLE !!!
>:D vždycky mě překvapí jak rychle vyměkneš, asi to bude tím kontrastem s velkohubými začátky. Zkus více jíst ať se ti nervy trošku obalí. :-) ;-)
Avatar - Dinar
30. 1. 2007 13:02
Re: POZOR, RADLICE DOLE !!!
>:-[] To děláš dusno kvůli mému dovětku "že jako objektivně oko mám" >:-[] >:-[] No chlapče, vypadá to, že nejspíš nežereš maso... to byla pouze sarkastická poznámka k větě manitoua " Všichní to ví, jen necítí potřebu to všude psát, poněvadž ví, že to oko maj a nemusej se jako Avanťáci ubezpečovat, že jako to oko nemaj". :-) "Oko maj" sem "oko maj" tam, rozumíš troubo, ale i vzheledem k tvé nesmyslné reakci pod tím "nádherným" výtvorem Ssangyongu nejspíš ne. Ale svou poslední větou jsi to vystihnul dokonale, v ubohosti se na tebe opravdu dotáhnout nemůžu. >:-[] :no: V tomhle se shodnem. :-!
29. 1. 2007 20:45
Re: Diskuze
>:D >:D