Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Nová Toyota Supra řádí na sněhu

David Bureš
Diskuze (1)
Vývoj nové generace Toyoty Supra je v plném proudu, aktuálně je vůz testován na severu Evropy. Po jejím boku je zkoušeno i nové BMW Z5.

Toyota chce po letech opět vsadit na sportovní charakter. Letos se vrátila do světového šampionátu v rallye a především chce představit novou generaci sportovního modelu Supra. Její prototypy byly nedávno zachyceny při testování na severu Evropy, kde byly jízdní vlastnosti laděny na sněhu a ledu.

Nová Supra se zatím skrývá pod vrstvou kamufláže, i přes ní jsou však dobře patrné tvary inspirované studií FT-1, která se světu poprvé ukázala v roce 2014. Jak bude automobil skutečně vypadat, uvidíme již letos. Na říjnovém autosalonu v Tokiu totiž bude prezentován koncept, který sériové Supře bude mít hodně blízko.

Automobil je vyvíjen společně s BMW, což dokazuje i fakt, že prototypy Supry při zimním testování doplňují prototypy chystaného mnichovského roadsteru Z5, který nahradí někdejší Z4. Navzdory odlišné koncepci – toyota bude kupé, zatímco bmw roadster – použijí oba vozy shodnou platformu, která má být díky moderním materiálům velice lehká.

Zda se budou shodovat i motory, je zatím ve hvězdách – různé zdroje uvádějí odlišné informace. Obecně se však předpokládá, že motory dodá BMW s tím, že Toyota vyvine vrcholnou verzi. Ta bude totiž hybridem, s nimiž má japonská automobilka bohaté zkušenosti. Tato varianta přitom má kombinovat elektromotor s vidlicovým šestiválcem.

Přestože novou Supru ve formě konceptu uvidíme ještě letos, výroba má začít až příští rok. Stejně jako v případě BMW Z5 se o ní má postarat rakouská továrna Magna Steyr, která s mnichovskou automobilkou dlouhodobě spolupracuje. Plánovaná produkce je přitom vcelku velkorysá, počítá se se souhrnnými 60.000 kusy Z5 a Supry ročně.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - iudex
9. 2. 2017 08:56
Vyzerá to nádejne
Na prvý pohľad paráda, i napriek kamufláži sú línie karosérie jasne vidieť a vyzerá to veľmi nádejne: klasické elegantné línie kupé, dlhá kapota, plynule sa zvažujúca strecha, krátky zadok, všetky proporcie skrátka sedia, plus niektoré detaily ako "preliačená" strecha" sú zaujímavé. Teraz len nech to Toyota nesprzní svojou v poslednej dobe typickou nevkusnou maskou á la krabica dosekaná katanou. Tiež vo mne nevzbudzuje pozitívne očakávania avizovaný hybrid ako topmodel. Preto väčšie nádeje vkladám do BMW, kde očakávam ich klasickú elegantnú masku a R6 pod kapotou; tam však bude len roadster, preto Toyota s kupé predsalen môže očakávať väčší záujem.