Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Korando: Z krasavce ošklivka

Michal Fokt
Diskuze (3)

Kompaktní SUV Korando prošlo na domácím trhu faceliftem, zaměřeným čistě na vzhled exteriéru a interiéru.

U SsangYongu je teď nebývale rušno, vloni začal nabízet zbrusu nový typ Tivoli XLV a na letošek slibuje další generaci rextonu. Nezapomnělo se však ani na kompaktní korando, na korejském trhu byla právě představena jeho modernizovaná verze. Tedy v tomto případě je asi vhodnější termín faceliftovaná, protože tady jde skutečně o "lifting".

Příď byla sice změněna poměrně důkladně, nový je nejen nárazník s mlhovkami, maska chladiče a světlomety, ale i kapota, záď ale zůstala původní a z profilu si možná všimnete nového designu osmnáctipalcových kol. Výsledkem je auto, které svým vzhledem tolik nezaujme, zatímco stávající provedení se dalo zařadit mezi designově povedené vozy.

Palubní deska nese přepracovaný přístrojový štít s možností volby šesti barev, pozměněný volant a sedmipalcový displej infotainmentu. Připlatit si lze za audiosystém Harman.

Naftová dva-dvojka zůstává na svých 131 kW a 400 N.m, korando je standardně předkolka se šestistupňovým manuálem, za příplatek je automat se stejným počtem kvaltů a pohon všech kol. Omlazený model se celosvětově začne nabízet v průběhu letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - chetoos
10. 1. 2017 10:23
Re: Titulek
Nevidím na omlazeném Korandu nic ošklivého. Dobře, nemusí se líbit každému, ale oproti jiným autům se nejedná o nic hrozného. Samozřejmě o domácí Škodovce by tohle nikdo nikdy nenapsal.
Avatar - Jaros71
8. 1. 2017 22:12
Re: Titulek
Souhlas...korejec není zdaleka taková ošklivka jako nyní Octavia.. 8-s
8. 1. 2017 15:45
Titulek
Zajímalo by mne, zda redakce by takový titulek napsala i k faceliftu Octavie... Ale to asi ne, to nám raději bude předkládat kecy o tom, jak jsme si už vlastně zvykli...

Je to na ACZ poslední dobou smutné čtení... Objektivita je zašlapána do bahna, ze kterého jako Fénix povstává jen zmoklá slepice. A je jedno, jestli žere přes deset litrů, nebo má čtyři oči...