Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Tivoli: Malé SUV již zná své jméno

David Bureš
Diskuze (8)
Nissan Juke nebo Opel Mokka se brzy dočkají nových konkurentů. Malé SUV mimo jiných výrobců vyvíjí také SsangYong.

SsangYong aktuálně pracuje na rozšíření své nabídky, když chystá malé SUV. Automobil byl zatím znám jako X100, jihokorejský výrobce ale nyní oznamuje, že se plánovaná novinka bude jmenovat Tivoli.

Jméno pro městské SUV SsangYong použil z italského prostředí. Tivoli je město nedaleko Říma, které je známé svými krásnými renesančními památkami. Právě na stylový vzhled chce vsadit i nový model z dílny SsangYongu.

Vzhled auta naváže na dvojici konceptů XIV-Air a XIV-Adventure, které byly prezentovány na letošním autosalonu v Paříži. Tivoli se stane prvním modelem značky navrženým podle nového designérského směru. První skici naznačují, že by Tivoli mohlo být hezčím vozem než dřívější SsangYongy.

Kabina Tivoli bude podle SsangYongu moderní a zároveň luxusní. K dispozici bude množství odkládacích prostorů, auto pak nabídne snadnou konektivitu k chytrým telefonům nebo tabletům. Kvalita zpracování má pak být podle vcelku odvážného tvrzení automobilky nejlepší v daném segmentu.

Asi 4,2 metru dlouhý vůz bude postaven na základech nové platformy. Tivoli bude pětimístné, stejnou techniku použije i větší model s prodlouženým rozvorem a třemi řadami sedadel.

Pod kapotou malého SUV se objeví nově vyvinuté šestnáctistovky, a to zážehová i vznětová. Motory budou spolupracovat se šestistupňovým manuálem, případně s bezstupňovou převodovkou. S ohledem na dnešní dobu SsangYong zvažuje i variantu s hybridním pohonem. Letošní koncept XLV naznačil, že korejskou automobilku láká méně tradiční kombinace elektromotoru s turbodieselem.

Vývoj automobilu menšího než aktuální Korando probíhal tři roky, do prodeje se SsangYong Tivoli dostane v lednu 2015. Vůz se nejprve začne prodávat v domovské Koreji, do Evropy dorazí během druhého čtvrtletí příštího roku.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Egi
26. 11. 2014 16:12
Pokud vím
Pokud vím, tak Tivoli je nejstarší zábavní park v Evropě v dánské Kodani. To vážně netuším, co s tím má to auto společné. Pro nás jako pro Čechy je samozřejmě název trochu úsměvný. Mě tedy ihned napadlo, že asi nemuse mít końské síly, ale bude se to počítat na jednoho Tohovola, případně, že bude poháněné spřežením Těchvolů
Avatar - cerrbion
26. 11. 2014 09:49
Re: Posunul jsem úroveň diskuzí o dvě třídy výš
dobrej tip :yes:
Avatar - KANKUNEN
26. 11. 2014 09:15
Posunul jsem úroveň diskuzí o dvě třídy výš
Stačilo si zablokovat 4 největší blábolisty. Teď už si skoro neříkám jak někdo může být tak pomatený. Doporučuji
Avatar - 3_diamanty
26. 11. 2014 08:45
necham sa prekvapit
co z toho bude.... interier na skicach vyzera vyborne ( pripomina mi styl hyundaia ) .. a vonkajsie tvary ak budu taketo hranate tak budem len rad.... spy fotky na internete naznacuju ze to bude "netradicne pekny" yong :yes:
Avatar - WinDiesel
26. 11. 2014 08:24
Re: Tivole
Tvoji voskovou figurínu ovšem přidat, do panoptika jak vystřižená !!!!!!!!!!!!!
"Zde stojí figurína Ády Rendlíkobijce".
Nestíhali by prodával lístky.
Ale jinak hlavně že slouží zdraví a hlavně to duševní, pane kolego.