Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Staronový prezident USA v novém Cadillaku DTS

Ondřej Láník
Diskuze (83)
Nový Cadillac DTS se ještě ani nepředstavil veřejnosti a přece jej uvidí mnoho Američanů. Prezident George W. Bush pojede 20. ledna v den své inaugurace do úřadu po Pensylvania Avenue v novém prezidentském voze. Sériová verze bude odhalena až v únoru.

Nový Cadillac DTS je pochopitelně pouze vzdáleným příbuzným prezidentského speciálu. George W. Bush bude jezdit v širším, vyšším a delším Caddym DTS, který bude jako vždy náležitě obrněn. Podrobnosti k bezpečnostním opatřením nebyly z pochopitelných důvodů zveřejněny, ale i z fotografií jsou vidět tlustá bezpečnostní skla a masivní sloupky karosérie.

Velká událost 20. ledna představí nejen staronového prezidenta, ale také novou tvář Cadillaku DTS, s vertikálně orientovanými xenonovými světlomety a rozměrnou mřížkou chladiče. Vzadu jsou koncová světla z LED diod.

Interiér limuzíny nabízí komfortní místa pro šest cestujících. Vzadu sedícím cestujícím bude sloužit špičková hudební soustava s měničem na 10 CD a komunikační centrum. Všestranně seřiditelná sedadla se samočinně přestaví dle polohy cestujícího a upraví nastavení pro maximum komfortu.

Prezidentský znak je na několika místech v interiéru, ale také na obou bočních dveřích. Vlajka Spojených států je umístěna na pravém blatníku, prezidentská zástava bude vlát na levém blatníku, pokud bude prezident ve voze. V noci budou vlajky osvětlovány bodovými světly.

Cadillac DTS, který se představí na začátku února v Chicagu, bude už devátým novým modelem značky od roku 2001. Cadillac tak postupně rozšiřuje třípísmenné názvy jednotlivých modelů (CTS, SRX, XLR, STS). Dosud jezdil prezident USA ve speciálu postaveném na bázi Cadillaku DeVille z roku 2001.

Ondřej Láník
Diskuze (83)