Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Start týmu Hyundai na Švédské rally je ohrožen!

Michal Hochman
Diskuze (0)
Situace kterou pečlivě sledují média došla dokonce tak daleko, že některá jsou si jista odstoupením týmu Hyundai dokonce z celého šampionátu MS...

Situace kterou pečlivě sledují média došla dokonce tak daleko, že některá jsou si jista odstoupením týmu Hyundai dokonce z celého šampionátu MS.

Během loňské sezóny naznačil tým Hyundai finanční problémy, během roku došlo k propouštění mnoha techniků a tým celkově zeštíhlel. Přesto se podařilo automobilce získat na konci sezóny čtvrté místo v hodnocení týmů. Na konci loňské sezóny ukončila spolupráci firma Castrol, která se výrazně podílela na chodu továrního týmu v posledních dvou letech.

Tým Hyundai se pokusil jednat o pokrytí nákladů na letošní sezónu mimo jiné i s petrolejářskou firmou Shell. Výsledek je podle posledních jednání nejistý, zástupce Shellu si vzal několik dní na rozmyšlenou. Pokud tým nezíská dostatek financí je reálná možnost, že tovární tým Hyundai nebude startovat ve Švédské rally.

Na nedostatek financí si stěžoval před začátkem sezóny Armin Schwarz       i Freddy Loix. To se projevilo absencí testovacích jízd nejen před začátkem sezóny, ale i před samotnou soutěží Rallye Monte Carlo.

Jako výkřik do tmy jsou slova nešťastného Armina Schwarze, který přestoupil vloni do týmu Hyundai z týmu Škoda a v průběhu sezóny nezískal do hodnocení jezdců ani jeden bod. Paradoxem je i skutečnost, že po přestupu hodnotil úroveň týmu Hyundai výše než tým Škoda.

"Zatím to vypadá tak, že budeme jezdit na soutěže bez jakéhokoliv testování. Korejci si myslí, že i bez testů můžeme uspět. Monte Carlo sice dopadlo dobře, Accent WRC má však podle mého daleko větší potenciál. Namísto toho jsem se v některých úsecích bál, protože se vůz choval hodně nebezpečně," sdělil novinářům Schwarz.

Dodejme, že nikdo z nás si nepřeje další absenci továrního týmu. Po odstoupení týmu Mitsubishi by to byl již druhý tovární tým.

Michal Hochman
Diskuze (0)