Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stát promine všem dopravcům zálohy silniční daně za celý letošní rok

ČTK
Diskuze (4)

Stát všem dopravcům hromadně promine zálohy silniční daně na celý letošní rok. Nejde však o prominutí samotné daně. Dnes to oznámila Finanční správa.

Reaguje tak na krizi kolem vysokých cen paliv, které výrazně zvýšily dopravcům náklady. Vláda chce zrušit silniční daň pro osobní auta a kamiony do 12 tun, zrušení záloh by mělo platit i pro těžší vozy.

"Ministr financí (Zbyněk Stanjura - ODS) v souvislosti s mimořádnou událostí - ruskou invazí na území Ukrajiny - přistoupil k hromadnému prominutí záloh silniční daně na celý rok 2022," uvedla správa. Hlavním důvodem je výrazné zvýšení cen pohonných hmot.

Konkrétně jsou zrušeny zálohy z dubna, července, října a prosince. Jde o hromadné prominutí záloh, dopravci tak nebudou dostávat žádné oznámení.

Vláda už dříve rozhodla o zrušení silniční daně pro osobní automobily, dodávky a nákladní vozidla do 12 tun. Podnikatelům by to mělo přinést roční úsporu 4,2 miliardy korun. Je k tomu ale potřeba novela zákona o dani silniční, kterou má předložit ministerstvo financí.

ČTK
Diskuze (4)

Doporučujeme

25. 3. 2022 08:26
tragická vláda
Živnostníkům ušetří cca jednu nádrž paliva, to je asi tak vytrhne, ale stát přijde zhruba o 4 miliardy. Tak to jsem taky nepochopil. Nakonec to svedou na Babiše a Putina a zase jim to naivkové hodí.
Avatar - MS-sport
24. 3. 2022 21:37
Šaškárna o ničem!!
:-! :no:
Avatar - Jerry.Gunman
24. 3. 2022 20:17
Re: Nějak jsem nepochopil
No vyřešil venkoncem prd, ale vypadá u toho akčně :D
Ono plnění letošního státního rozpočtu bude jistě také nesmírně veselou záležitostí
24. 3. 2022 18:21
Nějak jsem nepochopil
Co tím ten imbecil vyřešil?