Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steinmetz Astra TwinTop: chiptuning pro kupé-kabrio

Roman Daněk
Diskuze (4)
Opel Astra TwinTop patří do segmentu menších vozů s pevnou skládací střechou, tzv. kupé-kabrio. Ladičská firma Steinmetz upravila naftovou verzi 1.9 CDTi.

Tuner Steinmetz připravil pro Opel Astra TwinTop 1.9 CDTi kompletní tuningový paket, který obsahuje zvýšení výkonu pohonné jednotky, karosářský kit a doplňky interiéru.

První změny, které si všimne i náhodný kolemjdoucí, je absence znaku Opelu na masce vozu, dále byl upraven přední nárazník, vyměněna zpětná zrcátka a přidány prahové nadstavce. Na zádi je dělené zadní přítlačné křídlo. V blatnících jsou 18palcová kola z lehkých slitin s pneumatikami o rozměru 225/40 R18. Díky novým tlumičům klesla světlá výška Astry TwinTop o 30 mm,

Vznětový řadový čtyřválec o objemu 1.9 l dostal nový software řídící jednotky a díky chiptuningu se výkon posunul z 110 kW na 129 kW (175 k) v 4 200 ot/min. Maximální točivý moment vzrostl na 380 Nm, což je o 60 Nm více než u sériové verze. Steinmetz Astra TwinTop zrychlí z 0 km/h na 100 km/h o desetinku rychleji, tedy za 10,1 s a nejvyšší rychlost kupé-kabria je 213 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (4)