Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stephen Odell bude šéfovat Fordu v Evropě

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
John Flemming odchází z čela Ford of Europe, kam naopak míří současný šéf Volvo Cars Stephen Odell.

Americký koncern Ford včera oznámil přesun tří vysokých manažerů na nové pozice. Aktuální výkonný viceprezident Fordu John Flemming, který působí také jako předseda představenstva a výkonný ředitel evropské divize Fordu a šéf globální výroby a personálních záležitostí, se bude nadále soustředit pouze na poslední uvedenou činnost. V pozici předsedy představenstva a výkonného ředitele Ford of Europe ho nahradí dosavadní výkonný ředitel Volvo Cars, pětapadesátiletý Stephen Odell. Ten byl rovněž jmenován novým viceprezidentem skupiny Ford. Poslední změna se týká dosavadního finančního ředitele Volvo Cars Stuarta Rowleyho, který přechází na stejnou pozici k Ford of Europe. Všechny tři změny nabudou účinnosti okamžikem uzavření prodeje Volvo Cars čínské automobilce Zhejiang Geely Holding Group. Prodej by měl být dokončen ještě v tomto čtvrtletí.

Flemming byl jmenován výkonným ředitelem Ford of Europe v roce 2005, o tři roky později se stal také předsedou představenstva. Na konci loňského roku mu bylo rovněž svěřeno řízení globální výroby a personálních otázek. V posledně jmenované pozici má Flemming na starost uvádění globálních produktů na jednotlivé trhy po celém světě, rozvoj na rychle rostoucích trzích a vyjednávání o pracovněprávních otázkách na několika globálních trzích. Pro Ford začal dnes osmapadesátiletý Flemming pracovat v roce 1967.

Stephen Odell nepřichází do neznámého prostředí. Před odchodem do švédské automobilky Volvo Cars působil jako viceprezident a provozní ředitel Ford of Europe. Ještě předtím byl například zodpovědný za marketing, prodej a služby zákazníkům u automobilky Mazda. U Fordu začal pracovat v roce 1980.

Ke změnám dochází u Fordu v rámci reorganizace i na dalších pozicích. Reorganizace se přitom týká působení Fordu na trzích v Kanadě, Mexiku a Jižní Americe.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)