Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steyr Terrus CVT: Vlajková loď své značky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
V letošním roce představil rakouský výrobce traktorů Steyr novou řadu CVT a vrcholem v jeho nabídce je nyní Terrus CVT.

Novinka z rakouského St. Valentinu rozvíjí design svých méně výkonných příbuzných, ale především přináší špičkovou techniku v podobě motorů s elektronicky řízeným turbodmychadlem s měnitelnou geometrií.

Steyr Terrus CVT představuje traktor s pohotovostní hmotností 10.500 kg, jehož celková délka je 5700 mm při rozvoru náprav 2995 mm, zatímco široký je 2536 mm a vysoký 3265 mm.

Rakouský výrobce nabízí svůj špičkový model ve dvou provedeních, která spojuje použitá pohonná jednotka v podobě přeplňovaného vznětového šestiválce od FPT Industrial s již zmiňovaným elektronicky řízeným turbodmychadlem s měnitelnou geometrií a systémem katalycké redukce HI-eSC.

Zároveň ovšem tento motor o objemu 6728 cm3 rozděluje nabídku řady Terrus CVT na dvě provedení, která se liší svými výkony. Verze s označením 6270 disponuje výkonem 199 kW (271 k) a točivým momentem 1194 N.m, zatímco 6300 se může pochlubit výkonem 221 kW (300 k) a točivým momentem 1282 N.m.

V obou případech jsou traktory vybaveny, jak ostatně napovídá jejich jméno, bezestupňovými převodovkami CVT a disponují palivovou nádrží o objemu 630 litru i bohatě dimenzovanou nádrží o objemu 96 litrů na kapalinu AdBlue.

Komfortní obsluhu má zajišťovat nová přední náprava Steyr 4.75, která je vybavena sedlovým odpružením a tahový bod přední nápravy je uchycen ve středu traktoru. Přední nápravu lze vybavit předními brzdami a k dispozici je i varianta s ABS.

Kabina traktoru disponuje ergonomickým rozvržením a zároveň bylo při jejím vývoji myšleno i na pohodlí řidiče. Součástí výbavy je mimo jiné přesný navigační systém, komfortní sedadlo s vyhříváním, které může doplňovat i odvětrávání, automatická klimatizace a kožený volant.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - hedvin
23. 11. 2015 19:53
Re: Pěkný krouťák, otazník na CVT
Nicméně se slučí připomenout, že i Steyr má v nabídce model s CVT převodovkou už nějaký pátek, Case IH jí říká CVX, Fendt vario a John Deere Autopower, Deutz Fahr TTV. CVT se u traktorů dostává jak do nižších výkonových tříd, tak i do těch vyšších. Příkladem budiž Fendt 1050 vario s výkonem 500 koní. CVT si ale zatím nenašla cestu do těch největších traktorů jako Quadtrac nebo nový JD 9RX. Zde už asi naráží na své limity.
Avatar - 300-Hurst
23. 11. 2015 19:12
Re: Pěkný krouťák, otazník na CVT
Jen aby nedošlo k nedorozumnění. Označeni CVT u Steyru rozhodně neznamená variátorovou převodovku používanou pod tímto označením u osobních aut.
U traktorů se jedná o převodovku, kde se výkon dělí ve vstupním planetovým soukolí na 2 větve: mechanickou - hydrostatickou a poté se opět slučuje na tzv. sumarizačním hřídeli. Hydrostatika dává této převodovce možnost plynulosti a mechanická větev, zase zlepšuje její účinnost.
https://youtu.be/dgtIKMAjvFI
Nás může těšit, že tato bezesporu jedna z nejvýznamnějších inovací v traktorové technice za posledních možná 30 let pochází z české hlavy, která svojí myšlenku úspěšně realizovala ve firmě Fendt.
Avatar - Bubáq
23. 11. 2015 16:51
Re: Pěkný krouťák, otazník na CVT
Díky!
Avatar - balu1989
23. 11. 2015 14:20
Re: Pěkný krouťák, otazník na CVT
Tak CVT převodovky jsou v zemědělství celkem rozšířené, například Fendt je používá více než 15 let, a zatím bez problémů
Avatar - Bubáq
23. 11. 2015 09:35
Pěkný krouťák, otazník na CVT
Jasně, že CVT je principiálně velmi vhodná pro zemědělské stroje. Co ale její životnost? Navíc s takovým mohutným kroutícím momentem... Má někdo nějaké zkušenosti, nebo informace?