Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Student Agency chystá další expanzi svých autobusů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Student Agency rozšiřuje své působení v oblasti autobusové dopravy. Vedle posilování stávajících i zavádění nových spojů a pořízení nových vozidel přijme i padesát nových řidičů.

Hlavními pilíři další expanze autobusové dopravy společnosti Student Agency je v první řadě posilování současných spojů spolu se zaváděním zcela nových spojů. Na tyto kroky přímo navazuje stále rostoucí vozový park a počet zaměstnaných řidičů.

Rozšiřování počtu spojů souvisí se stále rostoucí poptávkou ze strany cestujících. Student Agenty proto nově od 3.srpna letošního roku rozšiřuje provoz na trase Praha - Plzeň - Norimberk - Würzburg - Frankfurt nad Mohanem - Bonn - Kolín nad Rýnem – Düsseldorf a zpět. Autobusy nyní jezdí třikrát týdně s odjezdem z Prahy v 11.00 hodin v pondělí, čtvrtek a sobotu, zatímco zpět z Düsseldorfu vyrážejí v 8.00 hodin ráno vždy v úterý, pátek a v neděli.

Od 1. září letošního roku pak dojde k rozšíření spojů na trase Most / Chomutov – Praha, a to tak, že autobusy Student Agency budou jezdit až desetkrát denně v každém směru.

Rozšíření se týká i špičkových spojů na vnitrostátních linkách a stávajících mezinárodních spojích. Pravidelné linky jedoucí do destinací Bratislava, Budapešť či Vídeň jsou posilovány dodatečnými autobusy, stejně jako spoje na lince do Berlína, kde navíc od 1. srpna začala přeprava cestujících také na vnitrostátním úseku Drážďany – Berlín, a to za ceny od pěti eur.

Na pokrytí expanze své autobusové dopravy hledá společnost Student Agency aktuálně až 50 nových řidičů a cíleně přitom oslovuje uchazeče z mimopražských a mimobrněnských regionů.

Kromě náboru nových řidičů pořizuje Student Agency do své flotily nové autobusy v provedení Fun&Relax. Aktuálně se jedná o šestnáct nových vozidel Volvo a Scania.

Deset nových autobusů posílí flotilu v České republice na výše uvedených rozšířených linkách, zatímco šest jich bude směřovat na Slovensko, kde doplní flotilu žlutých autobusů pod značkou RegioJet.sk. Následně zajistí také provoz zcela nové linky Bratislava – Vienna Airport – Vídeň.

Celkový počet autobusů ve žluté flotile tak aktuálně činí 173 vozidel a společnost Student Agency očekává, že letos svými autobusy v České a Slovenské republice přepraví rekordních osm milionů cestujících za rok.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
9. 8. 2015 19:20
Re: řidiči
na to s tema kamionama v US jsi prisel kde? moje zkusenost ze silnic Kalifornie, Nevady a Arizony a zkusenost kolegy co tam jiz nekolik let bydli je jaksi odlisna od toho co tu pises
6. 8. 2015 10:56
Re: řidiči
Souhlasím. Tehdy jsem si zapnul GPS v telefonu a opakovaně při jízdách z kopce jsem naměřil zhruba podobnou rychlost. Dokonce předjel i jiný bus SA, který jel legálně.
Nebráním se rychlosti autobusů 130 na dálnici. Pokud je na to stavěný. Když autům povolíme 130, tak pochybuju, že autobusy se v krizových situacích chovají stejně - už z logiky věci nemohou. Ty moderní autobusy jsou stavěné na konstrukční rychlost 100 Km/h. Bohužel ta jízda byla velmi nepříjemná i kvůli vibracím od kola nad 100 Km/h.
Předpokládám, že omezovač funguje tak, že nepustí motor pod plynem na rovince nad určité otáčky/rychlost. Z kopce, pokud se nebrzdí, tak to může akcelerovat i dále, aniž by byl potřeba držet plyn.

A PS: Nebojím se jezdit 130 osobákem. Jednou jsem jel 297 osobákem po dálnici. Tzn nejsem bez viny. Ale je rozdíl riskovat s 63 lidmi za sebou v autobusu a v jednom člověku v autě.
4. 8. 2015 23:54
Re: řidiči
Jistě že nevymřem, ale toto už je dost za hranicí tolerance. Mají jezdit 100, tichým duchem pochopím 105 z kopečka 110, ale toto už je dost. Na druhou stranu je divné jakto, ten autobus by měl mít omezovač. Fajn by bylo i zpětné prověření situace, když napíšu Franta Novák jej má až po kolena, neznamená že tomu je.
4. 8. 2015 23:05
Re: řidiči
Tak jel 128 a? V USA tak jezdí úplně normálně i kamiony a ještě nevymřeli. A když jsem byl v Egyptě tak jel 130 po rovině a vůbec mi to nevadilo, ale chápu, že pro někoho kdo jezdí 80 i osobákem a stejně se bojí to může být příšerný zážitek >:D
4. 8. 2015 20:01
Re: řidiči
Jezdím s nimi pravidelně co 1-2 týdny a pravidelně poskytuju zpětnou vazbu. Jednou jsem narazil na řidiče, který byl naprostý idiot. Normálně si sedávám doprostřed, ale tentokrát jsem seděl vepředu a v omezení z kopce mi GPS ukazovala 128 Km/h!!! A on do toho na stewardku: "Riskovat svůj život, proč ne... Ale kdo mi dovolil riskovat život těch 65-ti lidí vzadu!!!!" a spokojeně pokračoval z kopce dál. Nad 110 pěkně vybrovalo levé přední kolo. Dal jsem to do zpětné vazby. Pana řidiče jsem tam už (naštěstí) nikdy neviděl!
Takže pokud uvidíte nějaký prasácký chování, tak to ihned hlašte. Čtou to, řeší to. Nejde jen o nasírání řidičů, ale i o životy spousty lidí.

Abych byl férový, tak samozřejmě dodávám, že ve většině případů je jízda naprosto bezproblémová! :-)