Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stylově na hory? Nissan 370Zki je neobvyklý roadster se sněhovými pásy!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan si pro autosalon v Chicagu připravil něco, co se opravdu jen tak nevidí. Dvoumístný roadster 370Z totiž postavil na lyže a pásy. Vznikla neuvěřitelně zábavná hračka pro dovádění na sněhu.

Výměna kol za pásy u terénních vozů nebo SUV dnes již překvapí jen málokoho, ale když se něco takového provedené se dvoumístným sportovním autem, které má navíc ještě plátěnou střechu, tak to si již zaslouží zvýšenou pozornost.

Odvahu pustit se do takového kousku mělo vedení Nissan North America, Inc., které pro letošní autosalon v Chicagu připravilo opravdu jen těžko přehlédnutelný stroj s lyžemi a pásy, jehož základem se stal Nissan 370Z Roadster s 3,7litrovým vidlicovým šestiválcem o výkonu 244 kW (332 k) a sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Video se připravuje ...

Dvoumístný roadster s pohonem zadních kol se při proměně ve sněhové vozidlo musel podrobit vyjmutí pohonného ústrojí i náprav, aby mohly být navrženy a vyrobeny komponenty zavěšení kol, které umožní zvýšení jeho světlé výšky o tři palce (76,2 mm).

Po provedení těchto úprav bylo vše namontováno do vozu, ale namísto kolo byly instalovány lyže a pásy z produkce American Track Truck, Inc., které jsou určeny primárně pro montáž na terénní vozy.

Poslední úpravou vedle přepracování zavěšení a montáže zimního „obutí“ jsou polepy karoserie Icon Image Graphics. S nimi je pak Nissan 370Zki skutečně nepřehlédnutelným vozidlem nabízejícím díky svému výkonu a koncepci s pohonem zadní nápravy opravdu jedinečné jízdní zážitky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)