Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru v Severní Americe svolává 275 tisíc Foresterů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Severoamerické zastoupení automobilky Subaru svolává do servisů model Forester pro nedostatky v navíjení zadních bezpečnostních pásů.

Subaru v Severní Americe svolává do servisů 275.000 Foresterů pro možnou závadu na automatickém navíjení prostředního bezpečnostního pásu na zadním sedadle.

Tato svolávací akce se týká vozidel modelových let 2009 až 2012 a Subaru of America upřesňuje, že se jedná o vozidla vyrobená od 26. listopadu 2007 do 13. března 2012.

Americká Národní asociace pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) uvádí, že pro špatnou funkci navíječe může dojít k nesprávnému upevnění dětských sedaček, a následně ke zvýšení rizika vážného poranění při havárii.

Subaru bude majitele vozidel o svolávací akci informovat a vadný komponent bude u jejich Foresterů zdarma vyměněn. Svolávací akce má být zahájen nejpozději od 13. dubna letošního roku.

Podle vyjádření Subaru ČR se tato akce prozatím týká pouze severoamerického trhu. Není však vyloučeno, že vzhledem k dubnovému termínu se evropská zastoupení o případné svolávací akci dozvědí o něco později.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
18. 3. 2012 18:38
Re: Kvalita subaru
Kvalitu vozu posuzovat dle výfuku ... 8-s ... no comment.
16. 3. 2012 21:38
Re: Kvalita subaru
Tu su i nejake odkazy na koroziu [odkaz] (zvlast pozri posledny prispevok od marcusanton) dalej [odkaz] alebo [odkaz] :-!
Avatar - Ada je zase tady
16. 3. 2012 21:08
Re: Kvalita subaru
Slusne automobilky maji vyfuky z nerezoveho plechu. :-!
16. 3. 2012 20:11
Kvalita subaru
Vzdy som si bol "isty", ze Subaru je medzi znackami "par excelence" a to i co sa tyka kvality. Potom, co som si precital nejake recenzie na tomto webe od majitelov Subaru, musel som menit nazor. Uviedol som to i v inom clanku, ze prave pred 3 dnami som sa rozpraval s predajcom Subaru o kvalite vyfuku a o protikoroznych opatreniach, pretoze prave tam bola casto smerovana vycitka. Bolo mi povedane, ze cast ustrojenstva uz zhrdzavena prichadza od vyroby. Na druhej strane, napr. co sa tyka toho vyfuku, tak ta "ozajstna" hrdza zacina zvnutra a nie zvonka a preto to nevadi. V kazdom pripade, ked citam starsie prispevky, tak tam problem s hrdzou nebol, takze ta kvalita u Subaru asi sla dole. A i posledny rebricek v USA to len potvrdzuje [odkaz] kde je Subaru podpriemerom kvality :-! . Skoda, Subaru bola pre mna vzdy srdcovka :-(