Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki chce zvednout roční prodeje o 100.000 vozů

Jan Mička
Diskuze (4)
Suzuki má v příštích letech rozhodně o práci postaráno. Do roku 2016 chce totiž na evropských trzích zvýšit prodej o 100.000 vozů ročně.

Suzuki se loni v Evropě moc nedařilo. Na všech zdejších trzích automobilka prodala něco přes 200.000 vozů, což znamená meziroční snížení o 13%. Výkonný viceprezident Toshihiro Suzuki však v rozhovoru pro server Automotive News Europe sdělil, že do roku 2016 se má situace výrazně změnit. Prodeje by měly narůst až na 300.000 vozů ročně.

Toshihiro Suzuki dává loňský úpadek za vinu absenci čerstvých produktů. To se však má po uvedení modelu SX4 S-Cross změnit, především pak po zveřejnění ambiciózního plánu výroby 100.000 kusů modelu v maďarském závodu. Modely přitom automobilce nechybí. Jen u nás si totiž můžete vybírat z osmi typů.

Je ale rovněž třeba myslet na budoucnost. Ta má v případě Suzuki jméno iV-4 a vůz jsme mohli jako koncept vidět na letošním autosalonu ve Frankfurtu. Produkční verze bychom se mohli dočkat v roce 2015. Podle prognózy IHS Automotive automobilka o rok později v Evropě prodá 23.000, roce 2017 dokonce 27.000 kusů nového crossoveru. Konkurence přitom nebude nikterak mírná. Suzuki iV-4 se totiž postaví proti takovým velikánům jako je Škoda Yeti, Opel Mokka, Peugeot 2008 nebo Renault Captur.

Jan Mička
Diskuze (4)
12. 11. 2013 14:38
je to dobry signal
Suzuki ma tovaren v madarsku, tuto tovaren potrebuje vytazit, inak jej bude robit stratu. Vytazi ju novymi modelmi, cize vyrobi viac aut pre Europu. Tychto viac aut vsak bude musiet aj predat, preto bude podla mna nadalej pokracovat vo velmi priaznivych cenach, resp. upraveni cien aj u noviniek smerom nadol kratko po uvedeni na trh ako to uz bolo v minulosti. Palec hore pre Suzuki.
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2013 15:23
Re: Prodeje
tiez nerozumiem... ;-) , kazda znacka tu basni o zvysovani predajov a robia si kdejake planiky na 5 rokov dopredu ze " kolko by chceli" predat a pritom ono nam tie predaje aut v eu akosi pekne z roka na rok klesaju az kdesi k bodu mrazu ... nic nenasvedcuje tomu zeby polovica znaciek v eu mala o rok o dva stupnut o tolko ako sa vsade v tych optimistickych prognozach pise

skoda ma tiez ambiciozny plan tak uvidime ci im tiez vyjde: [odkaz]

clovek ma az niekedy pocit ze planeta zem je nafukovacia ked kazdy chce stale viac a viac pritom pocet ludi sa velmi nemeni z roka na rok
Avatar - Choochoo
11. 11. 2013 15:17
Prodeje
Kdo by nechtel zvysovat prodeje. Komu to ale vsichni ti co chteji zvysovat prodeje v prodavat, kdyz Evropsky trh se zda byti nasycen? Je otazka jestli na to uslysi zakaznici a ti predevsim slysi na nizke ceny. Ze by nejake zlevnovani ???