Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Kizashi EcoCharge Concept: Příprava na hybrid

Diskuze (0)
Koncept EcoCharge demonstruje záměr Suzuki nabídnout v USA hybridní verzi sedanu Kizashi.

Suzuki se chystá vstoupit mezi výrobce hybridů. Sportovně-ekologický charakter modelu, který má zatím podobu konceptu Kizashi EcoCharge, zdůrazňuje bílý lak s černými doplňky. Černé je například i pozadí světlometů, které doplňují modré diody. Do modré se oblékly i chromované koncovky výfuku a ozdobné lišty v předním nárazníku.

Standardní čtyřválec 2,4 VVT o výkonu 131 kW vystřídal menší dvoulitr, který dosahuje 106 kW při 6500 min-1 a 173 Nm při 4500 min-1. K němu je připojen malý elektromotor o výkonu 11,2 kW (v režimu generátoru elektrického proudu 15 kW) mezi 1000 a 2200 min-1.

Napájení elektromotoru zajišťuje lithium-iontový akumulátor s napětím 115 V, který má kapacitu 0,5 kWh.

Hybridní pohon vykazuje úsporu 25 % ve spotřebě paliva.

Ke snížení spotřeby paliva slouží rekuperace brzdné energie, zapojení elektromotoru při akceleraci, ale také pneumatiky s nízkým valivým odporem a systém start-stop. Automobilka neuvádí, že by bylo hybridní Kizashi schopno jízdy na čistě elektrický pohon.

Změnou proti konvenčně poháněné verzi Kizashi je také šestistupňová automatická převodovka. Ta nahrazuje šestistupňový manuál (resp. CVT v případě pohonu 4x4).

Diskuze (0)