Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki v Ženevě: Dva tokijské koncepty

Diskuze (1)
Suzuki s novými koncepty hledá možné cesty budoucího vývoje malých automobilů.

Patří k dobrým mravům ukázat na ženevském autosalonu něco nového. Když žádný nový model není na obzoru, předvede se alespoň nějaký koncept. Právě tuto taktiku zvolila japonská automobilka Suzuki.

Evropskému publiku se předvedly dvě studie: G70 a Swift Range Extender. Ani jedna z nich ale není žádnou ožehavou novinkou, obě se předvedly už loni na tokijském autosalonu – první jako Suzuki Regina, druhý jako Swift EV Hybrid.

Suzuki G70 je vizí malého aerodynamického vozu s nízkou spotřebou. Součinitel aerodynamického odporu se proti současným vozům snížil o 10 % (přesnou hodnotu automobilka tají), hmotnost je jen 730 kg a emise CO2 mají i bez použití alternativních pohonů hodnotu 70 g/km. To odpovídá kombinované spotřebě zhruba 3 l/100 km.

Swift Range Extender je dalším prototypem plug-in hybridního hatchbacku. Čistě elektricky ujede 30 km, poté se spustí spalovací motor, který slouží jako generátor elektřiny pro baterie. Bližší technické specifikace nebyly zveřejněny.



Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
13. 3. 2012 17:20
Myslím, že
je dobře vidět, jak to strýcové od Suzuki myslí s budoucností. Pokud by to měli v hlavě srovnáno, tak namísto toho hnusu by už dávno kaklo o překot prodávali modernizovanou SX4-ku ve verzi kombi a pod kapotou s motor 1,6 TDI. Tohle je cesta do pekel. Bude nejlepší, pokud tu firmu VW převezme, dokud je čas.