Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svět se zbláznil aneb Jaguar s odpočtem DPH

Petr Bambas
Diskuze (13)
V tomto týdnu byl v Praze představen Jaguar X-Type Estate v úpravě N1. Při nákupu auta v této kategorii je možný odpočet DPH a neplatí pro něj limit pro odepisování ve výši 900 tisíc korun...


V tomto týdnu byl v Praze představen Jaguar X-Type Estate v úpravě N1. Při nákupu auta v této kategorii je možný odpočet DPH a neplatí pro něj limit pro odepisování ve výši 900 tisíc korun. Zdá se Vám spojení Jaguáru a „užitkového“ auta nemožné? K podobnému kroku přikročily už před časem i výrobci dalších luxusních značek, například BMW, Audi, Mercedes nebo Volvo a to díky možnému výkladu české legislativy.

Základní cena Jaguaru v provedení Classic N1 je k mání za 888.000,- Kč bez DPH. Takto upravený model je odvozen od vůbec prvního typu Combi v historii automobilky Jaguar, který je v těchto dnech pod názvem Estate uváděn na český trh. Jaguar Combi bude k dispozici ve třech standardních výbavách Classic, Sport a Executive.

„Nákladní“ verze Jaguaru N1 bude nabízena výhradně se vznětovým motorem 2,0 (o výkonu 130 k (96 kW) a krouticím momentem 330 Nm) pohánějícím přes přímo řazenou pětistupňovou převodovku přední nápravu. Základní výbava kombíku od Jaguaru je shodná s ostatními modely - litá kola, přední mlhovky, ABS, systém kontroly prokluzu, stabilizační systém DCS, šest airbagů se sledováním obsazení sedadla spolujezdce, klimatizace a řada dalších.

V loňském roce se v České republice prodalo 81 aut značky Jaguar a v letošním roce plánují dealeři poprvé v historii automobilky prodat na českém trhu víc než stovku Jaguarů. Kromě světové premiéry modelu X-Type N1 mají ke zvýšení prodejů přispět také modernizace stávajících modelů. Jaguar XK prošel poslední modernizací před náhradou za model X 150, který bude mít celohliníkovou karoserii a na trh bude uveden v polovině roku 2005.

Petr Bambas
Diskuze (13)