Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle by mohl vypadat nástupce Peugeotu RCZ. Není škoda, že nevznikne?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Od ukončení výroby Peugeotu RCZ letos uplyne už pět let. Jak by se vám líbilo, kdyby se francouzské kupé vrátilo? A navíc vypadalo takhle?

Snad se mnou budete souhlasit, když napíšu, že RCZ je jeden z nejhezčích a nejzajímavějších Peugeotů moderní doby. Přikrčené kupátko s nízkou a atraktivně tvarovanou střechou se vyrábělo v letech 2009 až 2015.

A s jeho druhou generací se bohužel podle všeho nepočítá. Škoda. Zvlášť když si představíme, že nástupce by mohl vypadat tak, jak si ho na neoficiálních ilustracích představuje Czyzewski Design.

Vize přitom vypadá poměrně věrohodně, designér do návrhu totiž zapracoval řadu prvků, kterými se chlubí současné modely značky Peugeot. Je tu tedy tradiční maska chladiče, nechybí světla s charakteristickou grafikou vpředu i vzadu.

Na skutečné RCZ virtuální nástupce navazuje dvoubarevným provedením - střecha je vyvedena v jiném odstínu než karoserie.

Designér se dokonce pustil i do interiéru, který opět vychází ze současného trendu francouzské automobilky. Konceptu tedy daroval realisticky věrohodný i-Cockpit s menším, ne zcela kulatým, volantem, výše umístěným digitálním přístrojovým štítem, povědomě tvarovaným voličem automatické převodovky a došlo také na panel s chromovanými tlačítky pod displejem infotainmentu.

Tak jak se vám tahle vize druhé generace Peugeotu RCZ líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme