Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle to dopadne, když se spojí MTM s Mansory. Urus nabízí více než 1000 koní a nápadný vzhled

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini Urus je rychlé auto. Přesto zřejmě existují lidé, kteří chtějí ještě víc.

Jako třeba majitel exempláře, který prošel rukama specialistů firem Mansory a MTM.

V Mansory si vzali na starost design. Lambo proto dostalo celou řadu velice nápadných stylingových a sportovních doplňků karoserie. Jde například o nárazník s obrovskými otvory pro přívod vzduchu, novou kapotu, také s otvory, nebo obrovský zadní difuzor. A nechybí ani různé aerodynamické prvky, vyrobené z uhlíkových vláken.

Zvláštním prvkem jsou centrálně umístěné koncovky výfuku.

Úpravce MTM pak zodpovídal za výkon. O pohon italského "super-SUV" se stále stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, ale zatímco v sériovém provedení jednotka poskytuje maximální výkon 478 kW a nejvyšší točivý moment 850 N.m, modifikovaný exemplář dává 746 kW, tedy 1015 koní, a 1250 N.m.

V MTM navýšení výkonu dosáhli například instalací větších turbodmychadel či vylepšeným sáním. Upravena musela být také osmistupňová převodovka, aby takovou porci síly zvládla.

Údaje o dynamice vyladěného Lamborghini bohužel k dispozici nemáme, tušíme ale, že bude rychlejší než produkční provedení, které zvládne sprint z klidu na stovku za 3,6 sekundy a rozjede se až na 305 km/h.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme