Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto vypadá Škoda Citigo po faceliftu. Velké změny ani tříválec 1.0 TSI nečekejte

David Bureš
Diskuze (58)
Po více než pěti letech na trhu se nejmenší Škoda dočkala modernizace. Je kosmetického rázu, nabízené motory zůstávají beze změn.

Trio rodiny New Small Family z dílny koncernu VW Group je s námi už od roku 2011, a tak nastává příhodná doba na jeho modernizaci. Už loni se představil inovovaný Volkswagen Up!, nyní dochází na facelift jeho sestry mladoboleslavské značky, Škody Citigo. V jejím případě se ale facelift zaměřil primárně na změny designu.

Poznávacím znakem modernizovaného Citigo je příď. Nový je přední nárazník s hranatými mlhovými světly místo kruhových, který přispívá k tomu, že se karoserie auta natáhla o 34 mm. Upravena byla i maska chladiče, kapota nebo světlomety, které už od loňska disponují diodami denního svícení.

Nabídku možností individualizace vozu doplňují nová 15" kola z lehkých slitin ve stříbrné a antracitové kombinaci pro výbavu Style, případně nový zelený lak Kiwi (viz fotogalerie). I nadále je k dispozici ColourConcept se střechou a kryty zpětných zrcátek v bílé nebo černé barvě.

Upraveného interiéru po vzoru bratrského volkswagenu se miniaturní škodovka dočkala již v rámci loňské modelové péče. Hlavní změnou je přepracovaný středový panel a speciální držák na chytré telefony, umístěný na vrchu palubní desky. Nově však tyto prvky může doplnit kožený multifunkční volant s ovládáním rádia a telefonu.

Díky aplikaci Move&Fun pak řidič může mobilní zařízení s operačním zařízením iOs nebo Android spárovat s vozem a poslouchat v autě hudbu z telefonu nebo pracovat s uloženými kontakty. Palubní počítač pak poskytuje údaje o spotřebě paliva a další užitečné informace.

Od loňské modelové péče má Citigo též deštník umístěný pod sedadlem spolujezdce. Z dalších „Simply clever“ prvků zmiňme ještě háček na tašku v přihrádce před sedadlem spolujezdce a praktický síťový program v zavazadlovém prostoru.

Jestliže Volkswagen Up! se v rámci loňského faceliftu dostal přeplňovaného zážehového tříválce 1.0 TSI o výkonu 66 kW a točivém momentu 160 N.m, nabídka motorů pro Citigo zůstala beze změn. To znamená benzinový atmosférický tříválec 1.0 MPI ve verzích 44 a 55 kW, které doplňuje varianta G-Tec s 50 kW na stlačený zemní plyn.

A kdy se modernizovaného Citigo dočkáme? Poprvé jej spatříme na březnovém autosalonu v Ženevě, o měsíc později pak automobilka začne přijímat objednávky na něj. První vozy následně dorazí k zákazníkům v průběhu letošního června.

Doporučujeme

David Bureš
Diskuze (58)
13. 2. 2017 14:08
Re: Vyzera to
Mas to iste, ako Hjonde, tak sa nevzrusuj.
100palcu dolu za dlhe vedenie.

Ano, je to mackopes.
Avatar - twistedTSD
10. 2. 2017 00:09
Re: Jak si
Velmi užitečná rada pro typického zájemce o Škodu Citigo.
Avatar - beibej
9. 2. 2017 22:38
Nalijme si čistého vína
to není facelift ale přímo druhá generace! :no:
Avatar - sendador
9. 2. 2017 22:21
Re: Na rozvoz pizze dobré
Na rozvoz pizzy to chce stylově Pandu nebo 500 :-)
Avatar - Floyd
9. 2. 2017 20:01
Re: Vyzera to
Kija? Nechápu :-O
Edit: Aha, z kontextu dalšího příspěvku vyplývá, že pán chtěl být zřejmě ftipný a myslej Kia. Pokud ano, tak 100 palců dolů za komolení názvu automobilky.