Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Indica Vista EV: Indický elektromobil i v Evropě

David Bureš
Diskuze (0)
Indická automobilka Tata Motors bude prodávat elektrický model Indica Vista EV i v Evropě. Jeho prodej odstartuje na začátku léta 2011.

Čtyřmístný hatchback Indica Vista EV je plnohodnotný elektromobil určený především do ulic velkoměst. Jeho udávaný dojezd je 110 mil (177 km), maximální rychlost činí 71 mph (114 km/h). Jeho vývoj probíhal v evropském technickém středisku Tata Motors (TMETC).

Tata bude elektromobil pro evropské trhy vyrábět ve Velké Británii, a to v továrně West Midlands. Během letošního prosince vznikne limitovaná série 25 vozů. Ty budou dodány vybraným zákazníkům z okolí West Midlands, kteří budou automobil rok testovat v reálných podmínkách silničního provozu.

Začátek prodeje je na vybraných evropských trzích naplánován na polovinu roku 2011, nicméně jeho prodej bude podle slov automobilky zezačátku omezen, aby si vůz vybudoval stabilní zákaznickou základu. Plnohodnotný prodej začne až v roce 2012.

Automobil bude možné pořídit ve Velké Británii se slevou 5.000 liber (asi 150.000 Kč). Tuto dotaci na nákup elektromobilů schválila britská vláda tento týden.

Tata Motors je největší indická automobilka, v jejím vlastnictví jsou i dva britští výrobci – Jaguar a Land Rover. Tata nevyrábí jen osobní automobily, ale i nákladní vozy a autobusy.

David Bureš
Diskuze (0)