Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra míří na Bauma 2016 a Defexpo India 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Tatra Trucks představí svou techniku na veletrzích Bauma 2016 a Defexpo India 2016.

Stroje značky Tatra se ve dnech od 11. do 17. dubna letošního roku představí návštěvníkům mezinárodního veletrhu stavební i těžařské techniky a nákladních vozidel BAUMA 2016 v Mnichově.

Tatra Trucks bude na BAUMA 2016 vystavovat v hale B4 na stánku číslo 349 společně s autorizovanými dealery Tschann Nutzfarhzeuge GmbH, Metallbau & Fahrzeughandel Gerhard Friedrich a Wirag AG Nutzfahrzeuge.

Největší světová výstava zaměřená na těžební stroje a stavební techniku BAUMA 2016 se stane místem světové premiéry pro speciál Tatra Phoenix Euro 6 ve verzi 10x10 „pracovní stroj“.

Tato novinka bude vybavena vznětovým řadovým šestiválcem PACCAR MX-13 Euro 6 o objemu 12,9 litru s výkonem 375 kW (510 k), sedmistupňovou automatickou převodovkou Allison a vzduchem odpruženým podvozkem s kolovými redukcemi. Na přání bude k dispozici s centrálním dohušťováním pneumatik.

Vozidlo s pěti nápravami má při užitečném zatížení až 40 tun v kombinaci s vysokou rychlostí přepravy a zcela novou, vyhřívanou kónickou korbou od společnosti VS-mont představovat vysoce produktivní přepravní prostředek.

Druhým exponátem na stánku společnosti Tatra Trucks má být mobilní míchač betonu Tatra Phoenix Euro 6 s pohonem všech kol 6x6 a nástavbou Liebherr HTM 604. K přednostem tohoto vozidla má patřit jeho schopnost zvládnout dopravu betonových směsí i na stavbách, kde nejsou k dispozici zpevněné cesty.

Návštěvníci veletrhu BAUMA 2016 mají mít rovněž možnost vyzkoušet vozidla Tatra přímo v terénních podmínkách. Pro všechny zájemce bude připravena Tatra Off Road Show, na které si kromě stavebních vozidel bude možné vyzkoušet jízdu dakarským závodním speciálem Tatra 815.

Zkušební polygon bude připraven v areálu společnosti Kieswerke Ebenhöh, závod Lüß, Moorkulturstr., 85467 Neuching, cca 20 km od mnichovského výstaviště, kam se lze dopravit vlastním autem nebo za pomoci kyvadlovou přepravy z mnichovského výstaviště.

Vozidla budou návštěvníkům k dispozici od 12.00 do 19.00 hodin. Pro lepší organizaci prosím společnost Tatra Trucks zájemce o svezení o registraci. Všichni, kdo se registrují, mají získat voucher na jednodenní vstup na veletrh BAUMA 2016.

Vedle mezinárodního veletrhu stavební i těžařské techniky a nákladních vozidel BAUMA 2016 v Mnichově se společnost Tatra Trucks letos na jaře představí i návštěvníkům veletrhu obranných technologií Defexpo India, pořádaného ve dnech 28. až 31. března 2016 v Indii, ve městě Quitol, stát Goa.

Kopřivnická automobilka k účasti na tomto veletrhu připomíná, že indická armáda disponuje více než 8000 vozidly Tatra a je tak jedním z jejich největších aktivních uživatelů.

Na veletrhu Defexpo India má být představeno vozidlo modelové řady Tatra Force s pohonem všech kol 8x8. Tato moderní řada by měla v budoucnu v indické armádě nahradit starší vozidla Tatra v konfiguracích 4x4 až 12x12.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)