Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra vystavuje v Austrálii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
V Queenslandu představuje australský dealer vozidel značky Tatra několik zástupců současné produkce kopřivnické automobilky.

Na jedné z největších těžařských výstav na světě, pojmenované Queensland Mining & Engineering Exhibition a pořádané v termínu od 22. do 24. července 2014, jsou společností Tatra Offroad Trucks Australia prezentována těžební vozidla Tatra Phoenix 8xá a T815-7, 8x8 s výtlačným systémem.

V Austrálii jsou vozy značky Tatra používané těžařskými a stavebními společnostmi velmi oblíbené pro svoji spolehlivost a schopnosti v náročném terénu.

První z vystavených vozidel je Tatra Phoenix 8x8 s kapalinou chlazeným šestiválcem Paccar MX v kombinaci automatickou převodovkou Allison, která je vybavena korbou VS-Mont o objemu 18 m3. Pro splnění bezpečnostních předpisů je vozidlo vybaveno ochranným rámem splňujícím předpisy ROPS/FOPS.

Druhým zástupcem kopřivnické značky je na výstavě civilní verze sedmičkové řady s konfigurací náprav jedna vpředu a tři vzadu, z nichž ta poslední je řiditelná.

Toto vozidlo je vybaveno osmiválcem Tatra T3D-928-30 Euro V o výkonu 325 kW a točivém momentu 2100 N.m. Prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky Allison jsou poháněna všechna kola a součástí výbavy je retardér Telma.

Nástavba na zádi v podobě korby s výtlačným zařízením Fliegl se při vykládce nemusí sklápět, což umožňuje použití vozidla i podzemních prostorách. Ochrana posádky dle předpisů ROPS/FOPS je u této Tatry integrována přímo ve střeše kabiny.

Obě vozidla vystavená na letošní Queensland Mining & Engineering Exhibition sice slouží k převážení skrývky, kamení, písku či jiných materiálů, ale Tatry jsou v Austrálii používány i jako servisní vozy, cisterny pro doplňování pohonných hmot a maziv, plošiny pro rozvoz náhradních dílů a mají zde řadu dalších funkcí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
24. 7. 2014 10:02
Re: GO GO GO !!!
Taky. :yes: Ani jsem netušil, že se Tatra v Austrálii prodává.
24. 7. 2014 09:50
Re: GO GO GO !!!
Taky mě to chytá za srdce, krásné specialitky.
Avatar - Barrichello
24. 7. 2014 09:21
Re: GO GO GO !!!
Jojo. Taky přeju Tatře úspěch, zaslouží si ho.
Avatar - Johny.Rico
24. 7. 2014 08:53
GO GO GO !!!
Přeji jen a jen úspěch. Vždy jsem z toho na měkko. Je to prostě srdcovka :yes:
Avatar - 1975ak
24. 7. 2014 08:31
Tatra v Austrálii
Pak tedy jedině Tatra 805 řečená Kačena [odkaz]