Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technické školicí centrum Fordu v Mělníce slaví 10.výročí

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Technické školicí centrum v Mělníce oslavilo v červenci významné jubileum: je mu právě deset let.

Základním úkolem mělnického centra je – jednoduše řečeno – vychovávat a školit mechaniky a techniky zaměstnané v autorizovaných servisech Fordu tak, aby všechny opravované vozy dostaly vždy tu nejkvalitnější možnou péči.

Pečlivě propracovaný systém školení přesně respektuje Fordovy evropské standardy podle programu Masters a zajišťuje také postupné zvyšování kvalifikace každého zaměstnance autorizovaných servisů, ať už jde o opravy mechanické, karosářské či elektrotechnické.

Doposud se v Mělníce uskutečnilo 1800 kurzů a centrum za sebou má 17 651 odškolených "člověkodní". Celkově přitom prošlo rukama zdejších školitelů 8 234 frekventantů. Ještě výmluvnější jsou ale následující čísla. Za dobu provozu centra se tu při jednotlivých školeních rozmontovalo (a opět smontovalo) 198 zážehových a vznětových motorů, 153 manuálních i samočinných převodovek a 56 předních i zadních náprav a rozvodovek. K tomu tu školitelé se svými žáky přeprogramovali 200 elektronických modulů – a také vypili přibližně 5925 litrů černé kávy.

Velký důraz se v TTC klade na bezpečnost práce, také díky tomu tu za celých deset let neměli žádný vážnější úraz. I když nebezpečí číhá všude. O tom by mohl vyprávět mechanik, který při zapojování řídící jednotky nedodržel předepsaný postup, a nečekaně aktivovaný boční airbag ho "prohodil" dveřmi spolujezdce…

Ondřej Láník
Diskuze (1)