Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla jde do sebe. Od Volva k sobě přetáhla machra přes interiéry

Jan Mička
Diskuze (11)
Automobily Tesla jsou často kritizovány za místy pokulhávající kvalitu interiérů. Pokud chce ale dělat auta na světové úrovni, nemůže si to dovolit.

Pro řadu automobilek není letošní rok pouze ve znamení uvádění nových modelů, ale také o velkých přestupech. Nedávno jsme například informovali o přestupu Alexandera Selipanova, designéra Bugatti, k automobilce Hyundai, divizi N korejského výrobce vede Albert Biermann, bývalý šéf divize BMW M, prezident Lamborghini Stephan Winkelmann vede divizi quattro GmbH automobilky Audi, a na jeho místo nastoupil Stefano Domenicalli, bývalý týmový šéf Scuderie Ferrari. To je na jeden rok přestupů až až, další ale budou následovat.

Novou posilu přivítala také automobilka Tesla Motors, ke které přechází Anders Bell, bývalý šéf vývoje interiérů švédské značky Volvo. Bell to minulý týden uvedl ve svém profilu na sociální síti LinkedIn, přestup to ale zřejmě nebyl snadný. Bell totiž strávil celou svou kariéru (datuje se od roku 1998 po ukončení studií na univerzitě ve švédském Halmstadu) právě u Volva, stojí za interiérem Volva S60L nebo perfektními sedadly uvedenými loni v modelu XC90. V Číně dokonce dohlížel na uvedení modelu XC60, zkušeností má tedy více než dost.

A budou potřeba. Automobilka Tesla sice vyrábí technicky vyspělé automobily, kvalitou interiérů ale pokulhávají. Nedávno jsme se o tom přesvědčili v testu Modelu X, prvního SUV kalifornské značky, jehož kokpit působí dost nedodělaně, papundeklově, skoro jako u nějakého konceptu, kde by se to ale dalo ještě tolerovat. Pokud chce Tesla prodávat ve všech ohledech konkurenceschopná auta, musí zkrátka na kvalitě zapracovat.

Jan Mička
Diskuze (11)
Avatar - narona
22. 12. 2016 19:38
Re: Televize přes celou palubovku
Aha, a jinak jak Vám jezdí to nové éčko?
Avatar - Egi
22. 12. 2016 09:07
Re: Televize přes celou palubovku
Ano, Mercedes se drží tlačítek a sdruženého ovladače na středové konzoli. Nové éčko má dvě dotykové plošky na volantu, které slouží k projíždění menu palubního počítače, jinak nic., věřte mi. Vím, co mám doma >:D ;-)
Avatar - narona
22. 12. 2016 00:34
Re: Televize přes celou palubovku
Že by se ještě i méďa držel tlačítek? Nezjišťoval jsem ale stálo by to za úvahu :-)
Avatar - KANKUNEN
21. 12. 2016 19:37
Velké televize umí v LG
To byla ta správná volba.
Avatar - Egi
21. 12. 2016 18:07
Re: Televize přes celou palubovku
Mercedes-Benz ;-)