Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesle hrozí statisícová pokuta, rozpracovaný Model Y zranil zaměstnankyni

Marek Bednář
Diskuze (12)

Pokuta ve výši v přepočtu 861 tisíc korun hrozí automobilce Tesla za to, že měla zanedbat bezpečnost při kontrole kvality v továrně ve Fremontu. To vedlo ke zranění jedné ze zaměstnankyň.

Továrna automobilky Tesla ve Fremontu v Kalifornii se dostala pod drobnohled úřadů poté, co v dubnu letošního roku utrpěla jedna ze zaměstnankyň fabriky blíže neupřesněná vážná zranění. O případu zpravuje agentura Bloomberg, která získala dokumenty vztahující se k případu.

Podle dostupných informací se výrobní linka nečekaně rozjela v moment, kdy zaměstnanci prováděli kontrolu kvality a linka měla stát, načež se dveře Modelu Y zavřely nárazem do konstrukce u kraje linky. Tím, chápeme-li dostupné informace správně, přiskříply ženu ve voze a způsobily jí zranění.

Video se připravuje ...

Podle kalifornského Úřadu bezpečnosti a zdraví při výkonu povolání byl problém v tom, že Tesla nezajistila, že se linka při kontrole kvality nemůže rozběhnout. Za to má automobilka zaplatit pokutu 18 tisíc dolarů (408 tisíc korun).

Úřad viní Teslu z dalších tří prohřešků – že nezajistila efektivní program prevence zranění, za což má zaplatit dalších 18 tisíc dolarů, a ze dvou „obecných“ prohřešků ve fremontské továrně; kontroloval ji v dubnu a říjnu a zjistil např. to, že podlahy nejsou prosté věcí, o které by mohli pracovníci zakopnout. Tyto prohřešky mají být potrestány pokutami po tisícovce dolarů.

Celkem to je 38 tisíc dolarů, tedy zhruba 861 tisíc korun. Automobilka se proti pokutě odvolala.

Není to poprvé, co se fremontská továrna dostává podobným způsobem pod drobnohled úřadů. V loňském roce v ní měl bujet rasismus a vedení automobilky mělo ignorovat jeho projevy, letos zase americká Komise pro rovnost pracovních příležitostí hnala teslu k soudu kvůli tomu, že měla tolerovat šikanu černošských zaměstnanců.

Marek Bednář
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Emel
14. 12. 2023 09:59
Re: Novou sekci
Jestli jsi to sdílel kvůli téhle větě, tak děkuji... ta je zlatá :-)

"Pokud se tu s ní počítalo od začátku (a to je velice obtížné ověřit), mohl Cybertruck doslova převrátit automobilní svět, kdyby přišel na svět bez zpoždění. Takto se zařadil za Porsche, Audi, Hyundai, Kiu, Rimac a některé čínské výrobce".
13. 12. 2023 22:30
Re: Novou sekci
Jeste takovej specialni ethernet a k tomu drive-by-wire jako desert.
To budou kluci v mistnich servisech opravovat uplne v pohode … :-!
13. 12. 2023 20:38
Re: Novou sekci
Změní svět a možná, že se i zeměkoule bude točit vobráceně, protože je první ve vesmíru, kde se vobjeví 48V a 800V taky. :D :D

Tvé milované patetické hlášky tě nominují na na většího klauna než je Vaculík se svým oblíbeným Bezouškem a ajrodynamikou.

(Když teda ladně sklouzneme z článku o lince na Teslu Y ke Cybertrucku, ač nechápu proč.)
13. 12. 2023 19:47
Re: Novou sekci
https://fdrive.cz/…zmeni-svet-11675

Tesla Cybertruck zvyšuje napětí, a to hned nadvakrát. Možná tím změní svět
Avatar - Barrichello
13. 12. 2023 14:58
Re: Novou sekci
Zajímavý je, že u Tesly je těch problémů nejvíc ze všech automobilek.

Čímpak to asi bude :-) :-) :-)

Rychlokvaška vs 70-110 let staré automobilky :-)