Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Thunder Power je taiwanský elektrický sedan s fantastickým interiérem

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Tesla Model S má vyzyvatele až z Taiwanu, vůz Thunder Power přijíždí se zajímavým uhlazeným designem, luxusním interiérem a výkonem 320 kW.

Taiwanská společnost Thunder Power chce co nejdříve zatopit Tesle a jejímu poměrně úspěšnému vozu Model S. Automobil, který sdílí název se samotným výrobcem, má přísně zaoblený design a tenká světla. Z bočního profilu má tvary sportovního sedanu.

Velmi zajímavý je pak interiér elektromobilu, který nejen že kombinuje luxusní materiály a vypadá inovativně, ale zároveň je v podstatě celá jeho palubní deska tvořena displejem, přičemž nechybí třeba přístup k internetu. Jen se podívejte na tu hru světel, stejně jako kombinaci dřeva, kůže a chromovaných částí!

Vůz v sobě ukrývá balíček mikroprocesorem řízených baterií o kapacitě 125 kWh, které jsou podle společnosti levnější a lehčí než u konkurence. Kolik přesně elektromotorů jej pohání, jsme se zatím nedozvěděli.

Potenciální zájemci si mohou vybrat ze dvou variant tohoto elektrického sedanu. Ta první má výkon 230 kW, druhá 320 kW, což jsou skvělé hodnoty. Obě verze pak mají umět dojet na jedno nabití přes 650 km. Pokud budete vůz nabíjet jen 30 minut, stále zvládnete najet více než 300 km.

Vrcholná varianta pak dokáže zrychlit z klidu na sto kilometrů v hodině za méně než 5 sekund, maximální rychlost činí 250 km/h. Na papíře jsou to zcela dostatečné hodnoty k výzvě Tesly, dojezdem dokonce amerického konkurenta tento vůz překonává.

Sedan Thunder Power se má objevit v Evropě v roce 2017, přičemž do Číny a USA se dostane o rok později. Zajímavostí je, že spolu s běžnou variantou se ukázala také závodní verze, na kterou se můžete podívat v galerii.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
17. 9. 2015 08:17
T603
Dosť mi to pripomenulo T603
16. 9. 2015 11:47
lahôdka
ak futuristický, tak takýto. Dizajnovo super zvládnuté (aspoň koncept). Čísla beriem s rezervou, nikto vám nedá viac, ako my vieme sľúbiť.
Avatar - Barry Lyndon
16. 9. 2015 11:04
parametry na dnešní dobu fantastické, interiér na dnešní dob
ale stejně si myslím, že bych to uměl lépe >:D
Avatar - Individualita
16. 9. 2015 07:51
The future is now!
Dlouho jsem z nějakého interiéru neuchcával jako tady. A z venku by se mi to správně nemělo tolik líbit, ale ono to dává všechno do hromady tak nějak smysl! Prostě jestli to aspoň zhruba dodrží ty papírové hodnoty, tak je to elektrika jako řemen!
15. 9. 2015 20:20
Je to jiné, je to divné...
...ale pritom to vubec neni skarede! Policek Toyote, mimojine za ten opravdu skaredy novy Prius, nebo Mirai - hele, jde to i jinak. A ten interier - no, ja nejsem moc priznivcem tech futuristickych full-display interieru, ale tenhle je opravdu fantasticky. Posilam palce na Taiwan :yes: :yes: :yes: