Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle auto za čtyři roky od výroby ztratilo na hodnotě 9 milionů korun

Jan Zajíc
Diskuze (0)

V jednom nizozemském autosalonu se objevilo na prodej auto, které za čtyři roky na hodnotě ztratilo více než 9 milionů korun. A přitom najezdilo jen 453 kilometrů.

Jde o společností Brabus upravený Mercedes-Benz Viano, který si známý úpravce v roce 2015 cenil na 507.850 eur, což je podle současného kurzu skoro 13 milionů korun.

Podle všeho vznikl jediný exemplář, který sloužil k marketingovým účelům. A právě ten je aktuálně na prodej. K mání je za 149.500 eur, tedy asi 3,8 milionu korun. I to je pochopitelně hodně peněz, ale vzhledem k původní ceně jde o výrazný sešup.

A protože dodávka najezdila jen 453 kilometrů, dá se snadno spočítat, že každý ujetý kilometr vyšel na více než 20 tisíc korun.

Na druhou stranu se tomuto Vianu s delším rozvorem nedá upřít atraktivita. Uvnitř se totiž nachází pojízdná kancelář kombinovaná s luxusním obývákem, v níž se nešetřilo kůží, hodnotnými materiály a komfortní výbavou. Základem jsou dvě samostatná sedadla s vyhříváním, ventilací a masážní funkcí.

Nechybí na tehdejší dobu moderní elektronika v podobě 3D televize s 40palcovou úhlopříčkou, iPadů, Blu-ray přehrávače, Apple TV či výkonného audio systému Bang & Olufsen.

A aby lidé na palubě nestrádali hlady a žízní, najdeme ve výbavě také kávovar, chladničku a minibar.

O pohon se stará 3,5litrový šestiválec o výkonu 190 kW, exteriér pak společnost Brabus oživila decentními doplňky, odlišnými koly a dvojitým výfukem.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme