Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je nové Ferrari Purosangue! Podoba prvního SUV značky unikla na internet

Jan Zajíc
Diskuze (21)

Ferrari Purosangue se má v letošním roce konečně oficiálně odhalit světu. Díky možnému úniku fotografií z výrobní linky slavné italské automobilky si však první SUV značky zřejmě můžeme prohlédnout s předstihem.

Na sociálních sítích se totiž objevily snímky stříbrného vozu, jehož tvary odpovídají informacím a fotkám maskovaných testovacích vozů. Jde zcela jasně o automobil s větší světlou výškou a vyšší karoserií. Jistě se tedy díváme právě na Purosangue, zřejmě v podobě předprodukčního prototypu.

Pohled na přední partie dává vzpomenout na model SF90. Pod rozdělenými světlomety pak najdeme velký nárazník s výraznými otvory pro přívod vzduchu. Všimnout si můžeme také černých doplňků, zejména nástavců blatníků a prahů.

Zádi pak dominují zejména čtyři koncovky výfuku, mezi nimiž se nachází difuzor. Zajímavě řešeny jsou úzké světlomety.

O technice zatím mnoho informací k dispozici nemáme. Purosangue, jméno mimochodem pochází z italštiny, jde o výraz pro plnokrevníka, by mohl dostat například hybridní V6 z modelu 296 GTB, ale hovoří se i o dvěma turbodmychadly přeplňovaném 2,9litrovém šestiválci bez elektrické pomoci. Anebo o dvakrát přeplňované čtyřlitrové V8 z modelu SF90 Stradale, či dokonce o atmosférickém dvanáctiválci o objemu 6,5 litru z 812 Superfast. Je také možné, že Purosangue bude k dispozici v různých verzích.

Skutečnost se každopádně dozvíme snad už brzy, jak bylo řečeno, premiéra se uskuteční v letošním roce. První zákazníci si však na svůj vůz budou muset ještě chvíli počkat, dodávky měly být zahájeny až v roce následujícím, tedy 2023.

Jan Zajíc
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
23. 2. 2022 05:33
Re: Parada
Keby boli na to peniaze tak k Ferrari alebo Lambu by si išiel ako po prvé auto po SUV?
Len sa pýtam, ja určite nie.
Avatar - Mikesus
22. 2. 2022 18:37
Re: Peklo zamrzlo...
já to myslel obecně, ne konkrétně na SUV.
Avatar - wakantanka
22. 2. 2022 16:02
Re: Re: Peklo zamrzlo...
A ono v zásade nie tak dávno išli z Maranella hlášky, že produkciu zvyšovať nebudú, skôr chcú znižovať aby boli ešte viac exkluzívni. Lenže F1 stojí strašné prachy, takže asi aj preto teraz SUV.
22. 2. 2022 14:04
Hmm, koukám, že Lušovský...
...to už dotáhl až do Maranella. :-)
22. 2. 2022 13:19
Re: Peklo zamrzlo...
Produkcni kapacita je celkem zajimava otazka.

Dokazu si predstavit spolupraci pres ulici v ramci Maserati (tudiz Stelantis?) nebo Magna Steyr v rakousku (ti zvladaji cokoliv), ale nejspis jsou dalsi moznosti, o kterych ani netusime, vsak co my o tomhle asi vime.