Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Purosangue se skutečně začne vyrábět ještě letos

Ondřej Mára
Diskuze (3)

První SUV v nabídce automobilky Ferrari se začne vyrábět ještě letos, k zákazníkům ale dorazí později.

Automobilka Ferrari se sice módnímu trendu SUV poměrně dlouho vzpírala, s ohledem na prodejní úspěchy konkurence však bylo jasné, že tenhle vzdor nemůže vydržet dlouho. V posledních letech pak automobilka nejenže potvrdila vývoj, ale prozradila také jméno, které bude znít Purosangue – z italštiny „plnokrevník“.

Premiéra vozu byla naplánována na letošní rok, s ohledem na problémy způsobné pandemií a čipovou krizí by nás však nepřekvapilo, pokud by i Ferrari muselo udělat změny v kalendáři. Podle informací kolegů z Motor1, kteří potivě prošli 30stránkový report automobilky o prodejích v uplynulém roce, však bude výroba skutečně zahájena ještě letos.

To je samozřejmě skvělá zpráva, neboť první SUV značky Ferrari patří bezpochyby k nejočekávanějším novinkám roku. První zákazníci si však na svůj vůz budou muset ještě chvíli počkat. Dodávky prvních kusů by totiž měly být zahájeny až v roce následujícím, tedy 2023.

SUV Purosangue však nebude jediným vozem, jehož výrobu na letošní rok značka plánuje. Do výroby by se totiž mělo dostat také vloni představené Ferrari Daytona SP3 s motorem V12, které však bude následovat harmonogram SUV modelu. Vyrábět se začne sice ještě letos, k zákazníkům ale dorazí až v příštím roce.

Vraťme se ale na chvíli ještě k SUV modelu, jehož podobu se automobilce stále daří tajit. V minulosti přitom automobilka využívala pro testování karoserii modelu Maserati Levante, nyní však již špionážní fotografové zahlédli vůz s produkční karoserií, která je však důkladně oplachtována a zamaskována.

Snad nikdo přitom nepochybuje, že si dá značka na novém modelu patřičně záležet. Jeho uvedení má totiž potenciál ještě výrazněji navýšit prodejní úspěchy, které se již v minulém roce meziročně navýšily o 22,3 procenta.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

6. 2. 2022 08:40
Re: SUV aj tu bola len otazka casu
Suhlasim az na jednu vec. So svetlostou to nic nema. Ide o pocit ze mas kus auta a je to modna zalezitist. Podobne sko sustaky.
Avatar - 3_diamanty
6. 2. 2022 07:43
SUV aj tu bola len otazka casu
Tak ako to bolo aj v pripade rollsa bentley porsche maserati lamborghini astona a pod....

Drzim palce... a dam krk ze nepotrva dlho a stane sa toto nove suv najpredavanejsim modelom znacky.... vyssia svetlost skratka vladne... :yes:
5. 2. 2022 12:26
I ty Brute?
Na druhej strane ked davaju, ber…