Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je ten nejbláznivější Chevrolet Corvette na světě. Je to zvýšený pick-up!

David Bureš
Diskuze (3)
Jestliže je vám třetí generace Chevroletu Corvette málo, můžete si z ní postavit bláznivý monster truck. Jeden takový byl teď na prodej.

Třetí generace Cehveroletu Corvette dodnes patří mezi nejhezčí sporťáky americké produkce. Některým majitelům je ale automobil s karoserií ve tvaru lahve kokakoly málo a chtějí ji něčím vylepšit. Mezi taková díla patří také automobil na přiložených obrázcích, který byl tento týden nabízen prostřednictvím internetové aukční síně eBay.

Tahle Corvette je totiž všechno, jen ne originální kousek v původním stavu. Exemplář z roku 1976 byl mohutně přestavěn, a tak se z elegantního sporťáku stal monster truck! A to pozor, nejde jen o zvýšený podvozek, ale také o upravenou karoserii, kupé se tak proměnilo do pick-upu! Zkrátka takový extrémnější Chevrolet El Camino...

Hodně netradiční Vette využívá podvozek z SUV Chevrolet Blazer z roku 1987, na němž sedí upravená karoserie z Corvette C3. Rám je podle prodávajícího v pořádku, rez se na něm nepodepsala. Naopak interiér v úplně hvězdném stavu není, jak dokazuje přiložená fotografie.

Pod kapotou tluče zážehový vidlicový osmiválec o objemu 5,7 litru a pohání všechna kola. Čtyřkolka je podle majitele plně funkční. Kola pocházejí od GM, obuta jsou do terénních pneumatik Mickey Thompson Baja Claw.

Netradiční automobil, který pravověrní fanoušci Corvette budou jistě nenávidět, byl majitelem z amerického New Jersey nabízen za 5.000 dolarů, což v přepočtu odpovídá asi 140.000 korunám. Zdá se vám to za takové dílo hodně, nebo málo? Sdělte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
9. 2. 2018 23:44
kazdy chce byt dnes uz SUV
aj sportiaky.... nic nove ;-)
Avatar - Beefcake
9. 2. 2018 23:18
X
Toto auto musi byt na ceste uplne nepouzitelne.
9. 2. 2018 22:24
Najbláznivejšia Corvette?
Zničená Corvette... 8-s