Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tokijská silnice patřila v 90. letech pouličním gangům. Někteří tu hazardují dodnes

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Jedna z hlavních dopravních tepen Tokia se po setmění měnila na pouličními závodníky oblíbenou destinaci. Závody zde už jsou sice minulostí, ale některé odvážlivce láká silnice dodnes.

Video se připravuje ...

V průběhu osmdesátých a devadesátých let byly nelegální pouliční závody v okolí dálnice Inner Circular Route na denním pořádku. Vrcholem byla pasáž přezdívaná „smyčka C1“, která se pravidelně stávala útočištěm anonymních členů gangu.

Jedním z nejznámějších byl Mid Night Club, který japonské pouliční závody organizoval ve velkém. Gang byl natolik slavný, že se později stal inspirací pro několik závodních her a dokonce i třetí pokračování filmové série Rychle a zběsile: Tokijská jízda.

V roce 1999 byl klub zrušen. Důvodem byla velká kolize během jednoho ze závodů, při které přišlo o život šest nevinných řidičů. To bylo v rozporu s kodexem spolku, jenž byl následně definitivně rozpuštěn.

Silnice s takovou minulostí však některé řidiče fascinuje dodnes a ti sem po setmění vyráží zkoušet své schopnosti. I když je tu v pozdních hodinách doprava minimální, vše probíhá v plném provozu. Stejně jako následující jízda „pana X“, který na slavnou komunikaci vyrazil s Hondou Civic EK9 Type R.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Avatar - JDM
26. 6. 2017 14:08
Re: Dobra nuda, jak po dalnici
njn tak se přestěhuj ... ta silnice tam byla asi dřív než ty takže si mohl tušit co se tam bude dít .... lidi kvůli tobě tam asi 50 jezdit nebudou ...
26. 6. 2017 13:55
Tokio
Tezko si predstavit ze to ridi nejakej slusnej Japonec, asi cerna ovce naroda. Jinak kdybych jel u nas 6 minut mestem 200kmh tak mestsky okruh obkrouzim 10krat.
26. 6. 2017 11:05
Re: Mid night
To určitě, ale opravdu nevím, zda byste se v blance v 250 v neregulovaném provozu NUDIL, jak píšete hned v nadpisu.
Avatar - Zetti
26. 6. 2017 06:16
Re: Mid night
Zabavna jizda muze byt i v 60. Musi se cesta kroutit a musi byt do zatacek videt. Kazdy to ma jinak nastavene
Avatar - Zetti
25. 6. 2017 18:58
Re: Dobra nuda, jak po dalnici
1978 - 2004 jsem bydlel na prazske magistrale, povestne ulici 5.kvetna, driv 1. listopadu. Takze podobne place mi fakt nemuzou vzrusit. Kdo zna, vi o cem mluvim. Krome hluku asi nejvetsi koncentrace mrtvol v republice.