Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota: výroba vozů Yaris bude v Číně zahájena v roce 2008

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Yaris bude brzy doma nejen v Evropě a Japonsku!

Toyota Motor Coroporation oznámila, že Guangzhou Toyota Motor Co., Ltd. (GTMC), společnost zabývající se výrobou a prodejem vozidel založená v Číně v roce 2004 společně s Guangzhou Automobile Group Co., Ltd., zahájí v polovině roku 2008 výrobu vozů Yaris (v Japonsku označovaných jako Vitz). Model Yaris, jehož očekávaný roční objem výroby bude činit přibližně 80 až 90 tisíc kusů, bude již druhou modelovou řadou vyráběnou pod taktovkou GTMC – model Camry se v Číně vyrábí od května 2006.

V souvislosti s plánovanou produkcí modelu Yaris navýší GTMC svůj základní kapitál o 49 milionů USD (přibližně 5,7 mld. jenů).

„Motorizace“ Číny je na postupu a s tím vznikají i nové potřeby trhu – narůstá poptávka po kompaktních vozech s nízkou spotřebou paliva. Právě tyto potřeby zákazníků stojí za rozhodnutím Toyoty vyrábět a prodávat v Číně model Yaris.

GTMC jako výrobní závod světové třídy nejen využívá nejmodernější vybavení zajišťující dodržování přísných standardů kvality v celém výrobním procesu, ale zároveň vyvíjí nemalé úsilí v maximálním omezování hlučnosti, vhodné úpravě odpadních vod, recyklaci odpadových materiálů a používání materiálů šetrných k životnímu prostředí. To vše v duchu firemní politiky, být v Číně průkopníkem v ochraně životního prostředí a zároveň dobrým "firemním občanem". GTMC rovněž aktivně zaškolila zaměstnance ve svém technickém školicím středisku založeném v lednu 2005.

Původní prodejní cíle GTMC pro vozy Camry stanovené pro konec roku 2006 mezitím překračují původní cifru 50 tisíc vozů přibližně o 7 tisíc jednotek.

Ondřej Láník
Diskuze (0)