Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyotu Highlander s nájezdem milion mil zničil hurikán. Majitel dostal zcela novou

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Jako náhradu za hurikánem zničenou Toyotu Highlander s nájezdem milion mil dostal Mark Miller zcela nový vůz. A to zdarma.

Automobilka Toyota si dlouhé roky budovala renomé výrobce spolehlivých a dlouhověkých automobilů, se kterými lze při běžné údržba najet mnohdy až těžko uvěřitelné porce kilometrů. Dobrou pověst automobilky navíc podporují příběhy řidičů, jako je Američan Mark Miller.

Ten si v roce 2006 koupil zcela novou Toyotu Highlander Hybrid, se kterou během následujících let najel přes milion mil. V přepočtu se bavíme o nájezdu přes 1,6 milionu kilometrů. Miller by zřejmě v načítání kilometrů pokračoval dál, kdyby jeho vůz nezničil hurikán Ian, který se v září loňského roku prohnal Floridou.

Video se připravuje ...

Americké zastoupení japonské automobilky však o příběhu Marka Millera vědělo a rozhodlo se mu zcela zdarma věnovat novou Toyotu Highlander, se kterou může urazit další působivou porci kilometrů. Miller, který vlastní společnost zabývající se asfaltováním, totiž svůj původní vůz používal i ke své práci – k dojíždění, tahání přívěsů i jako mobilní kancelář.

Jak je přitom z fotografie původního vozu patrné, jeho život rozhodně nebyl snadný. Porce kilometrů se projevila různými nedostatky na karoserii. Pohyb v místech asfaltování navíc znamenal i silnou vrstvu prachu a špíny, do které ale hrdý majitel mohl snadno poznačit alespoň působivý nájezd.

Podle dostupných informací přitom vůz dostával během svého života pravidelný servis u dealera Toyoty v Naples. Bohužel se však nikde neobjevují informace, zda se vůz dožil této působivé porce mil s původním motorem, převodovkou nebo bateriemi hybridního systému.

Nejde však o první případ, kdy Toyota dala svému zákazníkovi nový vůz výměnou za starší /zničený. Například v roce 2019 věnovalo americké zastoupení značky nový vůz Toyota Tundra zdravotníkovi, který při evakuaci pacientů během rozsáhlých lesních požárů prakticky přišel o svůj starší upravený vůz Toyoty Tundra. Novinka přitom dostala speciální lak, který připomínal ohořelé boky vozu použitého při evakuaci.

Video se připravuje ...

Nový vůz, výměnou za starší model s působivým nájezdem kolem milionu mil, ale svým zákazníkům v zámoří při některých příležitostech věnovaly i jiné automobilky. Nový vůz dostal například majitel milionové Hondy Accord, řidička Hyundai Elantra, řidič Volva 740 GLE a nechyběla ani milionová Toyota Tundra nebo Nissan Frontier.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

29. 3. 2023 14:40
Rozprávky starej matere
Takže 16 rokov jazdil 100.000 km ročne na hybride?
Veríme...