Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TV Svět motorů (9): Od Supry přes Peugeot a Dacii až k pohřebáku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Adrenalin se Suprou, důkladný test Peugeotu 408, spousta srandy s ojetou Dacií a další, nečekané zážitky!

Dnes, ve 20:30 na Nova Action. A na Voyo

S další středou je tu nový, již devátý díl televizního Světa motorů. Pokud byste večerní premiéru nestíhali, repríza poběží v pátek v čase 1:30 a 7:40. Všechny díly najdete také na Voyo.

Toyota Supra s manuálem

Jen málo aut má tak legendární status jako Supra. Ta v dnešním díle Světa motorů má navíc šestiválec a manuál. Není divu, že i v redakci jsme se prali o klíče. Nakonec vyhrál Vláďa Kadera. Vzal ji na mostecký okruh, kde ji vůbec nešetřil. Kromě driftů vám ukáže také stinné stránky tohoto stroje na adrenalin.

Peugeot 408

Označení 408 může u pamětníků vyvolat vzpomínku na rodinné sedany Peugeot 405 a 406 z 80., 90. let a počátku nového tisíciletí. Dnes se však tradiční rodinné vozy nekupují ani zdaleka v takovém množství, což přimělo Peugeot, aby s modelem 408 následoval poptávku. Je nová 408 tak dynamická a nepraktická jak vypadá? Realita může být i opačná.

Ojetá Dacia Logan II

Na ojeté Dacii Logan se Martin Vaculík skutečně vyřádí, protože miluje vtipná a účelná řešení. Ukáže vám například unikátní zvukovou výstrahu zavírání kufru, nebo automatické zavírání zadních dveří. Samozřejmě nebude chybět ani neoblomný zvedák.

Poslední jízda

Auto, kterým se sveze každý z nás. Ano, v dalším díle seriálu o divnostrojích dorazí Tomáš Hadač v pohřebáku. Ručně vyrobený Vauxhall je složený hned z několika aut. Tak ho raději otestujeme, než bude potřeba.

Kulaté obrubníky, šišatý kruháč, všude červená

O co tu sakra jde? O nové trendy v dopravním inženýrství! Osvětu o moderních řešeních na silnicích natočil silničář Petr Slováček přímo s inženýrem, který tyto bezpečnostní prvky navrhuje.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)