Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

U Mercedesu hybridy pomalu vytlačují diesely

Michal Fokt
Diskuze (93)
Mercedes-Benz, jeden z průkopníků naftových motorů, se bude snažit, aby v jeho portfoliu modelů nabíraly na důležitosti benzin-elektrické hybridy. Právě na úkor dieselů.

Že by skandál Volkswagenu s falšováním emisí motoru 2.0 TDI, pro nějž už se stihlo vžít označení Dieselgate, začínal vyvolávat dominový efekt? Asi nebude náhoda, že včera Bloomberg přišel se zajímavou informací, týkající se značky Mercedes-Benz, která je po Volkswagenu a Audi vnímána asi jako největší propagátor naftových motorů.

Stuttgartská automobilka se nechala ústy nejmenovaného produktového plánovače slyšet, že podle jejího názoru je z dlouhodobého hlediska benzin-elektrický hybrid perspektivnější a mohl by nahradit turbodiesely. Vývoj naftových motorů je ve světle stále se zpřísňujících emisních limitů prý velice drahý a totéž platí též pro jejich výrobu, začíná se prodražovat také samotný provoz. V následujících letech prý uvidíme více hybridů, aby bylo možné plnit zpřísňující se normy.

Mercedes se také zaměří na další vývoj nových modelů i celých platforem tak, aby do nich bylo možné co nejlépe zakomponovat nejen hybridní, ale i čistě elektrické systémy pohonu. A aby to nevypadalo, že se hovoří pouze o dieselech, trojcípá hvězda také slibuje vývoj úplně nových technologií šasi, které tu právě doposud nebyly. Vzhledem k tomu, že si v minulosti Mercedes hrál kromě obvyklých adaptivních podvozků nebo vzduchového pérování třeba i s aktivním potlačováním náklonů karoserie a ponořování přídě, půjde patrně o nějakou opravdu přelomovou novinku.

Michal Fokt
Diskuze (93)
Avatar - AUDIRS6
22. 9. 2015 22:45
Re: Spusti to revoluciu?
OK, dajme tomu, ze to posramoti povest koncernu...
Ale aky realny nasledok to bude mat na predajnost Cayenu, Touaregu a Q7, ktore ziaden 2.0 TDi nepouzivaju ? ;-)
Zhorseny imidz moze znamenat minus par stovak kusov tychto aut za mlakou...inac nic extra.
V tomto mame vcelku stastie, ze sa vo VW BA robia prave hentie vozy...
Avatar - happy_driver
22. 9. 2015 21:51
Re: VW má fakt problém
Toyota vedela prečo? >:D >:D >:D Toyota akurát nevedela postaviť konkurencieschopné naftové jednotky voči európskym náprotivkom.
22. 9. 2015 20:12
Hmm
Dokud nebudou se zástavbou baterií pro hybrid počítat už při návrhu auta a pořád to bude "dobastlené" kamsi do kufru, tak, že to ubere auto na praktičnosti (viz ta fotka v článku) tak se marketigoví žvanilové mohou snažit jak chtějí ... ;-\
Avatar - Barry Lyndon
22. 9. 2015 16:47
Re: Spusti to revoluciu?
myslím to samozřejmě vážně. Dopad na pověst značky VW (a stejně tak na její podznačky Škoda a Seat) bude značný. Takto programově podvádět, to se ani v západní Evropě (pořád daleko nejdůležitější trh) nebude líbit (my východoevropané bychom to zkousli snáze, ale my koncern nevytrhneme)

... a do toho tu máme novou Astru :-)
22. 9. 2015 16:47
Re: Chválím boj proti retardovanosti v M-B
Výbornej nápad, šviháku, :yes: to by byla úleva......